Devlet Klasik Türk müziği korosu periyodik olarak düzenlediği konserlerine devam ediyor.

Koro ekibinin birbirinden değerli sanatçıları bu defa, öğrencilerin ve öğretmenlerin karşısında sahne aldı.

Cemil Meriç Fen Lisesinde düzenlenen eğitim konserinde birbirinden güzel eserler seslendirildi, kulakların pası silindi.

Devlet Klasik Türk Müziği Koro Müdürü Olcay Bürhan, konserin önemine değindi.

“YENİ VE İLK DEFA UYGULANAN BİR PROJE”

Bürhan yaptığı açıklamada, “Düzenlemiş olduğumuz konserin Kültür Bakanlığımız tarafından bir özelliği var. Kültür Bakanlığımız ve Milli Eğitim tarafından organize edilen bir proje. Yeni ve ilk defa uygulanan bir proje. Bakanlığımız tarafından belirlenen yöreye ait Türk musikisinin üstatlarının okullarda öğrencilerimize, genç nesillerimize tanıtılması ama bunu tiyatro sanatçılarından destek alınarak, hayatının tiyatro sanatçıları tarafından konser eşliğinde anlatılması söz konusu. İkisini bir arada harmanlanarak yapılması düşünülen bir gösteri.

SADECE 3 BÖLGEDE UYGULANIYOR

Bakanlığımız bunu şu ana kadar Mersin, Elazığ ve Diyarbakır’da 3 bölgede bunları planladı, uygulamaya koydu. Bugün Cemil Meriç fen Lisesindeki ayağını gerçekleştireceğiz. İnşallah öğrencilerimiz tarafında beğenilir ve Bakanlığımız tarafından da devam ettirilecek olan çok güzel bir proje olduğunu düşünüyoruz” dedi.   

Cemil Meriç Fen Lisesi Okul Müdürü Erdal Aydın ise, “Çok önemli bir proje ve okulumuzu tercih ettikleri için emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

“AMAÇ, ÇEŞİTLİ ALANLARDA ÜSTATLIK YAPMIŞ ŞAHSİYETLERİ GENÇLERİMİZLE BULUŞTURMAK”

Aydın yaptığı konuşmada, “Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğiyle yapmış olduğu protokol doğrultusunda, her ilde o ilin önemli şahsiyetlerini, büyük üstatlarını okullarda gençlere tanıtmak amacıyla proje kapsamında bir çalışmadır. Bu proje her ilde bir okulla buluşturma amacı gütmektedir. Bu amaçlarını bizim okulumuz Cemil Meriç Fen Lisesi ile buluşturduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Amaç o bölgede daha önce yaşamış, Türk müziğine emek vermiş, çeşitli alanlarda üstatlık yapmış Elazığ’da da Rahmetli Hafız Osman Öğe beyefendiyi, bu şahsiyetleri gençlerimizle, öğrencilerimizle buluşturup şahsiyetlerin eserlerini öğrencilerimize tanıtmak, öğrencilerimizi geçmiş kuşaklarla aradaki bağı kurmaktır” ifadelerini kullandı.

Konserin ardından Karagöz ve Hacivat oyunu da büyük beğeni topladı.