Cemre Düştü, Elazığlılar Soluğu Dışarıda Aldı

Bu kışa hasret kalmadık, fazlasıyla doyduk. Doyasıya yaşadığımız kışa veda etme zamanı geldi. Bahar ayının müjdecisi olan cemrenin ilki havaya düştü. Peki ikinci ve üçüncü cemre ne zaman düşecek, önümüzdeki süreçte Elazığ’da nasıl bir hava hâkim olacak.

Cemre Düştü, Elazığlılar Soluğu Dışarıda Aldı

Halk arasında kış aylarının sonlanması ve baharın müjdecisi olarak bilinen cemre havaya düştü.

Arapça kökenli bir kelime olan “cemre” ‘nin sözlük anlamı kor yani ateştir. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak bilinir. Güneşi gören Elazığlılarda soluğu dışarıda aldı.

“MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE OLACAK”

Hava durumu ile ilgili bilgi veren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Birim Sorumlusu Tuncay Eksen, “Sıcaklıklar Mevsim normallerinin üzerinde olacak gündüz sıcaklıkların 10 derecenin Üzerinde gece sıcaklığının ise 0 derece civarında ve üzerinde olmasını bekliyoruz.  Mevsim normallerinin üzerinde bir havanın gerçekleşmesini bekliyoruz. Salı günü itibariyle yine yağışların yağmur şeklinde başlayıp karla karış yağmur şeklinde yüksek yerlerde Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise kar şeklinde olmasını bekliyoruz” dedi.

“HAFİF YAĞMUR BEKLİYORUZ”

Eksen, “Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini görüyoruz sıcaklıklar birkaç gün daha mevsim normallerinin üzerinde seyredecek hava sıcaklıklarının yanı sıra cumartesi gününe kadar yağış beklentisi yok yağışla beraber havanın biraz daha mevsim normallerine yaklaşacağını söyleyebiliriz. Yağışların cumartesi günü bölgemizde hafif bir yağmur şeklinde olmasını bekliyoruz. Cumartesi sonra Salı gününe kadar yağış beklentisi yok Salı günü soğuk havanın etkisiyle beraber yağışlar tekrar kendini gösterecek bölgemizde yağışları ara ara böyle görmeye devam edeceğiz yağışlar yağmur şeklinde karla karışık yağmur şeklinde yükseklerde kar şeklinde görmeye devam edeceğiz Şubat ayının normallerini yaşıyoruz kısmen yağışlar açısından ama hava sıcaklıkları açısından mevsim normallerinin üzerinde havalar seyrediyor” ifadelerini kullandı.

VİDEO

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137