Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, bölge müdürlüğü olarak mesire alanları oluşturduklarını söyledi.

Bölge Müdürü Çetiner, ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra Elazığ’da menengiç ağaçlarında Antep fıstığı yetiştirilmesi amacıyla aşılama çalışmaları yaptıklarını kaydetti.
Besin değeri yüksek, kanseri önleyici etkisi bulunan Urum dutu yetiştirilmesi için aşılama çalışmaları yaptıklarından bahseden Bölge Müdürü Çetiner, sağlığın korunmasında etkili, sirke yapımında kullanılan alış ağaçlarının tohumlarını üretip, ekimini yaptıklarını söyledi.

ÇETİNER: 3 YIL SONRA MEYVE VERMEYE BAŞLADI

Bölge Müdürü Çetiner, “Urum dutu gerçekten besin değeri yüksek, özellikle kansere karşı çinko oranı yüksek. 5 bin tane urum dutu aşılıyoruz. Doğal olarak yayılış gösteren alış var bu bölgede. Alışların tohumlarını çıkarıyoruz üretiyoruz sonra onları aşılıyoruz. Bu aşıyla hem köylüye dağıtıyoruz hem erozyon kontrol sahalarımıza dikiyoruz. Bunlarda 3 yıl sonra meyve vermeye başladı. Biz Malatya’da bunun çalıştayınıda yaptık. Doğal olarak Hekimhan ve Akçadağ tarafında çok fazla var” diye ifade etti.

En büyük hayalinin hazar gölünün etrafında bulunan meraları yeşillendirmek olduğunu ifade eden Orman Bölge Müdürü Çetiner, mera alanlarının ağaçlandırma çalışmasında mülkiyet sorunu yaşadıklarını vurguladı.