Çetiner: Kentten Köye Göçte Çiftçilerimize Destek Veriyoruz

Orman köylüleri ile “Hasım değil hısım olmak istiyoruz” diyen Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, ORKÖY Projeleri kapsamında 8 milyon tutarında çiftçilere destek verdiklerini söyledi.

Çetiner: Kentten Köye Göçte Çiftçilerimize Destek Veriyoruz

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, bölge müdürlüğünün çalışmalarından bahsederek, bal ormanları oluşturduklarını söyledi.

ÇETİNER: 400 BİNİ AŞKIN BADEM AĞAÇLARINDA  MEYVEYE YÖNELİK BUDAMA YAPTIK

Bölge Müdürü Çetiner, “Pandemiden dolayı şehirden köylere tekrar göçün olduğunu gördük. Köyde ki arazilerin değerlerinin arttığını gördük. Çiftçilerimize, köylülerimize nasıl destek olabiliriz diye yaklaşık 400 bini aşkın badem ağaçlarında meyveye yönelik ve forum budaması yaptık. 400 bin fidan az bir fidan değil! 2- 3 metre boyunda bademlerdir. Bunların verimini arttırmak için orman köylülerine istihdam olsun diye budama işini başlattık. Önümüzde ki yıllarda bu devam edecek. Daha önce ağaçlandırma yaptığımız bademleri mutlaka bir insan eli ve teknik bir elin değmesi gerekiyor. Bunun ilk önce eğitimini veriyoruz” dedi.

ÇETİNER: 8 MİLYONUNU BUGÜN BİTİRMİŞ DURUMDAYIZ

ORKÖY projeleri kapsamında Elazığ’da çiftçilere 8 Milyon destek verildiğini ifade eden Çetiner, “8 Milyon tutarında orman köylülerini desteklemek için OR Köyü desteğini veriyoruz. Süt sığırcılığı kapsamında iki tane inek veriyoruz. İki yıl ödeme yok. Sonraki 5 yıl ise faizsiz 5 taksite bölünüyor. Evlerde yalıtım amaçlı mantolamasını da orman köylülerine yapıyoruz. OR Köyü kredileri bizim için çok talep edilen 8 milyonunu bugün bitirmiş durumdayız. Elazığ’a 10 milyon daha verseniz biz bunu rahatlıkla kullanabiliriz. Sanırım ek bütçe oluşturuluyor. Bize bu kapsamda destek verilecektir” diye kaydetti.

ÇETİNER: BUNLARI AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bölge Müdürü Çetiner, Orman Köylüleri ile hasım değil, hısım olmak istiyoruz. onların hep yanında olmak istiyoruz. Ağaçlandırma çalışmaları yaparken bazen engel oluyorlar, mukavemet gösteriyorlar. Bunları aşmaya çalışıyoruz. İkna yoluyla köye yakın yerleri ağaçlandıralım ama ceviz, badem dikelim diye ikna ediyoruz. Sağ olsun onlar da yardımcı oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2021, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137