Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan “Anadolu’da referandum” programı 16 Nisan Halk oylaması öncesinde Anadolu’yu şehir şehir gezmeye devam ediyor. Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Moderatörlük yaptığı programın bu kez durağı komşu şehir Bingöl oldu.

Bingöl’den gerçekleştirilen ve TRT Haber’le birlikte 50 Anadolu kanalından ortak yayınlanan programın konuğu olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, Kanal Urfa Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Toru, Kon TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın sorularını cevaplandırdı.

“CAZİBEDEN ÇOK UMUTLUYUM”

Cazibe merkezler programıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Cazibe merkezleri programında 23 il için 100 milyar liralık bir teklif gelmiş durumda, kalkınma bankamız ve bakanlığımız bunları elemeye tabi tutacak. Daha gerçekçi sürdürüle bilir bir paket oluşturulacak. Kamu kaynaklarını elbette israf etmeyeceğiz. Doğru anlamlı projelere destek vereceğiz. Gelen yatırımlar üretken yatırımlar. Türkiye’yi de daha üst liglere taşıyacak yatırımlar. Ben bu cazibe matadorbet programından çok umutluyum. İnşallah bu bölgelerimizde üretim kültürünün oluşmasına vesile olacak. Özellikle genç nüfusunun istihdam edilmesi çok önemli. En temel önceliğimiz gençlerimizin istihdam imkanlarına kavuşması. Bence bu program en fazla büyük metropollerle ilgili. Bunu biz yapmazsak göç devam edecek. Bu problemler büyük şehirlere taşınacak. Böylelikle göçün önüne geçeceğiz. Bu şehirlerimizde kalkınacak” dedi.