AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memleketi Bingöl’deki programının ardından Ankara’ya gitmek üzere Elazığ’a geldi.

“TÜRKİYE’YE BİRLİKTE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Elazığ Havalimanı’nda açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bir erken seçim ve çok önemli bir seçim. Geçen yıl halkımız bir anayasa oyalaması ile yeni bir sistem benimsedi, buna onay verdi. 24 Haziran seçimleri bu yeni yönetim sistemimizin hayata geçişini sağlayacak bir seçim. Bu yönüyle ayrı bir önem ve anlam ifade ediyor. Dolayısıyla bu seçimlerde çok güçlü bir şekilde bir sonuç elde etmek için var gücümüzle çalışacağız. AK Parti Genel Merkezi olarak her türlü hazırlığımızı yapıyoruz. Çok güçlü bir mutfağımız var. Başkaları hala aday tartışmaları yaparken AK Parti politika tartışması yapıyor. Seçim beyannamemizi hazırlıyoruz, diğer çalışmalarımızı yapıyoruz. Yeni yönetim sistemi ile birlikte Allah’ın izniyle Türkiye’de her alanda yeni bir atılım dönemi de başlamış olacak. Ekonomi ve demokrasi başta olmak üzere. Bütün alanlarda aslında Türkiye 2023 vizyonu çerçevesinde yeni bir atılım sürecine girmiş olacak. Yönetim sistemimiz çok daha etkili, hızlı işleyen bir hale gelmiş olacak ve kalıcı bir istikrar olacak. Her şeyden önemlisi sistemden kaynaklanan kalıcı bir istikrar olacak. Buda inanıyoruz ki Türkiye’de hem temel hak ve özgürlüklerin yaşanması adına hem ekonomik refah, sosyal adalet. Bütün bu bakımlardan Türkiye’nin çok daha ileri hedeflere ulaşmasına hizmet edecek inşallah. Bu seçimlerde bir taraftan Cumhurbaşkanımızı, diğer taraftan Meclisimizi seçeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Tabi bir taraftan da bir Cumhur İttifakı ile gidiyoruz bu seçimlere. Cumhurbaşkanı adayımız Milliyetçi Hareket Partisi ile ortak. Ayrıca tabi başka partilerinde destekleri de söz konusu. Geniş bir mutabakat ile inşallah Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, yine güçlü bir meclis seçeceğiz. Yasamaya ve denetime odaklanan herkesin kendi işini yaptığı ama ahenk içinde çalışan, kuvvetler ayrılığı olan ama kuvvetlerin ahenkli çalıştığı bir ortamda Türkiye’ye inşallah hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BU SEÇİMLERDE ÇOK GÜÇLÜ BİR MESAJ VERECEKLER”

Elazığ ve Bingöl’ün her seçimde AK Parti’ye destek verdiğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bingöl’de bugün 5. Kadın Kolları Olağan Kongremizi gerçekleştirdik, çok coşkulu bir şekilde geçti. Ben tekrar yönetime gelen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bugüne kadar hizmet etmiş olanlara da canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Büyük bir heyecan var. Çok sayıda aday adayımız var doğrusu. Bingöl’de de söyledim bu sürecin tabi AK Partiye yakışır bir şekilde siyasi etiğimize, ahlakımıza yakışır bir şekilde yaşanması önemli olan. Kırmadan, dökmeden, kimsenin birbiriyle uğraşmadığı, herkesin kendisini anlattığı, kendi katkılarını anlattığı bir süreç olmasını temenni ediyorum. Bu sürecin sonunda da kim aday olursa olsun, yine birlik beraberlik içinde bir dava bilinci içinde inşallah hep birlikte hareket edeceğiz. Bingöl bugüne kadar hep AK Partiye bu tür kritik seçimlerde çok büyük destek oldu. İnanıyorum ki bu seçimde de yine büyük bir destek verecek. Aynı şekilde Elazığ AK Partinin kalelerinden olan bir şehrimiz. İnşallah hem Elazığ hem Bingöl bu gölgeden bütün Türkiye’ye yeni sisteme ilişkin bu seçimlerde çok güçlü bir mesaj verecekler, güçlü bir destek verecekler. Gerek Cumhurbaşkanımıza, gerek Meclisimize bu yeni sistemle birlikte Türkiye’nin ilerleyişine, Türkiye’nin güçlü bir noktaya yol almasını da katkı sunmuş olacaklar inşallah” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklamasının ardından Elazığ’dan ayrıldı.