Çevre Gününde Genç Gönüllülerden Plogging Etkinliği

Çevre Günü dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı gençlik gönüllüleri Plogging etkinliği düzenledi.

Çevre Gününde Genç Gönüllülerden Plogging Etkinliği

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde gençlerin çevreye olan duyarlılığını göstermek ve çöp körlüğüne dikkat çekmek adına çevre koruma haftasında “Daha Temiz Bir Dünya İçin Koş” sloganı ile ülke genelinde "Plogging" etkinliği düzenlendi.

Gençlik Gönüllüleri tarafından çevre gününde Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce Plogging etkinliği gerçekleştirildi.

“EĞİLİMLERİNİ DENEYİMLERLE ZENGİNLEŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençler hedeflenerek genç birey-doğa ilişkisi ekseninde yürütülen “Yeşil Beceriler Projesi” ile 10 adımda daha yeşil bir dünya için gençlerin doğaya karşı saygı ve sevgi duygularının içselleştirilmesine, çevresel duyarlılığın gelişmesine, gençlerimiz doğanın içerisinde anılar, deneyimler ve beceriler edinerek çevresel duyarlılık eğilimlerini deneyimlerle zenginleştirmeyi amaçlıyoruz. vBu deneyimi gençlere arkadaşlık ve dostluk ortamında sağlayarak, doğanın tadını doyasıya çıkaracakları ve üretecekleri sanat atölyeleri, ekoloji ve doğa temalı etkinlikler, doğa bilimleri atölyeleri, sosyal sorumluluk bilincini geliştirecek farklı gönüllülük çalışmaları ile projelere liderlik etmelerini sağlayacak farklı adımlardan oluşan etkinliklerin derlenmesiyle sürdürülebilir bir ekolojik gençlik projesi olarak Gençlik Merkezlerinde gerçekleştiriyoruz” denildi.

EREN: HEMŞEHRİLERİMİZİ ÇEVRE KONUSUNDA DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM

Plogging etkinliği kapsamında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Abdulsamet Eren, "gençlik ve spor il müdürlüklerimizce caddede, ormanda veya sahilde belirlenen bir rota çerçevesinde Genç Gönüllülerimiz ve Gençlik Çalışanlarımızın katılımı ile Bisiklet Turu,  Temiz Bir Çevre İçin Koş yürüyüşü ve son olarak bugün Sivrice İlçemiz de hem çevre temizliği yapıp hem de fidan dikimi gerçekleştirdiler. Kirliliğin tükemin arttığı günümüz de en çok ihtiyaç duyduğumuz vakit geçireceğimiz ve doğa da bulunan bütün canlılarımızın zarar görmemesi adına Çevre Temizliği önemini ve bilincini aşılamalıyız. Tabi İl Müdürlüğümüz nezdinde, Gönüllü Gençlerimizle bu farkındalığa dikkat çekmek için 81 ilde eş zamanlı olarak Plogging etkinlikleri gerçekleştirdik, Şehir Merkezinde yürüyüş ve çevre temizliği yaptık, Dumansız ve sağlıklı ulaşım aracı olan Bisikletlerimizle tur düzenledik, son olarakta yaz mevsimi olması hasebiyle de Sivrice İlçemiz de Çevre Temizliği ve Fidan Dikimi etkinliği gerçekleştirdik. Bu güzide çalışma da farkındalık oluşturmak adına etkinlikler yapan Gönüllü Gençlerimize ve Gençlik Çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimizi çevre konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137