Çevre Haftası Kutlamaları

Çevre Haftası nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi. Programda konuşan İl Müdürü Mustafa Pirinçci, çevre kirliğinin hat safhaya ulaştığını söyledi.

Çevre Haftası Kutlamaları

5 – 11 Haziran Çevre Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Programa Vali Yardımcısı Mustafa Gül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İlçe Belediye Başkanları katıldı.

Programda öğrenciler tarafından çevre bilincini anlatan şiirler ve yazılar okundu.

“Çevre kirliliği hat safhaya geldi”

Programda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci, “1972 yılından beri kutlanan Dünya Çevre Gününün hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Çevre insan ve tabiatın etkileşim içinde bulunduğu sistemdir. Günümüzde ekonomi ve sanayinin büyümesiyle çevre üzerine büyük bir baskı oluşmuştur. Bu baskı neticesinde çevre kirliliği hat safhaya gelmiştir. Meydana gelen çevre kirliliğinin iklim değişikliğinin olumsuz değişimiyle karşı karşıya. Her kesimden farkındalığına varılması kaçınılmazdır. Bu bilincin oluşması için 5 Haziran Dünya Çevre günü büyük önem taşımaktadır ”dedi.

“Gelecek yarınlara daha yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız”

İl Müdürü Mustafa Pirinçci “Gelecek kuşaklara çevre duyarlılığını bir yaşam biçimi haline getirecek şekilde bu duyarlılığımızı devam ettirmeliyiz. Bu anlayışla Çevre ve Şehircilik bakanlığımız yerelde de bizler uğraş veriyoruz. Bakanlığımız tarafında 2013 yılında hizmete alınan 181 çağrı merkezi ile vatandaşlarımızın birbiri ile iletişim kurularak insani ve çevre prensipleri çerçevesinde 7/24 hizmet verilmekte. Ayrıca geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çevre bilincini geliştirmek için 55okulumuzda çevre ile ilgili eğitimler düzenlenmiştir. Bu gayeler insanların daha sağlıklı ve güvenlidir çevrede yaşamalarını sağlamaktır. Gelecek yarınlara daha yaşanabilir bir dünya bırakmamız gerek”diye konuştu.

Program ödül töreniyle sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Metin
Metin - 7 yıl Önce

Ben böyle pis insanlar görmedim herkes ne yiyorsa toplamadan orda bırakıyor artıklarını yerlere atıyor arabadan pet şise poşet içindeki artıkarala camdan çevreye fırlatıyorlar ülke şehir dünya hiç umrumda değil gelecek çocuklar da düşünen terbiye yok

SIRADAKİ HABER

banner137