Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Elazığ'da Yapılan Yatırımları Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Elazığ’da 19 bin 688 konut projesine başladık. 10 bin 749 bağımsız birimi kentsel dönüşümle yenileyerek depreme dayanıklı hale getiriyoruz” açıklaması yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Elazığ'da Yapılan Yatırımları Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugüne kadar şehirde yapılan bazı çalışmalarla ilgili açıklama yapıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; “Kültürüyle, üretimiyle, tarımıyla ve köklü tarihiyle ülkemizin güzide şehri Elazığ’ı dünya kentleriyle yarışır hale getirmek için çalışıyoruz. Bölgenin geleneksel güzelliğini geleceğe aktarırken daha sağlam, daha çevreci ve yaşanabilir bir şehircilik anlayışı benimsiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Elazığ’da son 18 yılda gerçekleştirilen yatırım tutarını açıklayan bakanlık, “Elazığ’a şehircilik alanında son 18 yılda 5 milyar 555 milyon tutarında yatırım gerçekleştirdik. 9 bin 324 yeni konut, 86 ticaret merkezi, 8 hastane ve sağlık merkezi, 9 okul ve 8 cami inşa ettik. Dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapabilmek için ülke çapında başlatmış olduğumuz sosyal konut projesi kapsamında Elazığ’a 2 bin 65 konut daha kazandırıyoruz. Millet kıraathanesiyle, tematik bahçeleriyle, havuzlarıyla ve sosyal donatı alanlarıyla Elazığ’ın çehresini değiştirecek olan 25 bin 997 metrekarelik bir millet bahçesi hediye ediyoruz” denildi.

“ELAZIĞ’DA 19 BİN 688 KONUT PROJESİNE BAŞLADIK”

Elazığ depreminden sonra yapılan çalışmalara da değinilerek “24 Ocak’ta gerçekleşen 6.8 şiddetindeki depremin izlerini silmeye, Elazığlı vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Depremin hemen ardından bin 200 kişilik profesyonel ekibimizle Elazığ’a gelerek yıkılan ve hasar alan binaları belirledik. Depremden zarar gören bölgelerin tamamında 2 bin 128 yıkık, 18 bin 810 ağır hasarlı, 803 acil yıkılacak bina tespit ettik. Depremzede vatandaşlarımıza sağlam ve güvenli evler inşa etmek için zaman kaybetmeden çalışmalara başladık. Elazığ’da 19 bin 688 konut projesine başladık. 400 adet konutun yapımını tamamladık. Diğer konutların yapımına da süratle deva ediyoruz. Ayrıca afetlere karşı şehrimizi güçlendirmek için kentsel dönüşüm projeleri de gerçekleştiriyoruz. 9 bin 929 adedi konut ve 820 adedi iş yeri olmak üzere toplam 10 bin 749 bağımsız birimi kentsel dönüşümle yenileyerek depreme dayanıklı hale getiriyoruz. Daha güçlü Elazığ daha güçlü Türkiye” ifadeleri yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2020, 20:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmetbey
mehmetbey - 3 yıl Önce

Bu toki üniversiteye de bir el atsın. Binalar sıkıntılı yeniden yapılması için ödenek lazım. Para yok diyorlar.

Alp
Alp - 3 yıl Önce

Ya parasını cebimizden verdiğimiz şeyleri nasıl Yatırım diye ağzınızın salyasıyla anlatıyorsunuz hayret ediyorum. TOKİ bir yatırım değildir. Düşük kar marjlı bir devlet iştirakıdır ki sizler parsellediğiniz arsalar ile kazancınızı kat kat artırdınız. Yatırım insanların cebinden ekstra para çıkmadan verdikleri vergilerin karşılığına denir. 18. Yılda yarattığınız koyun sürüsünü gütmeye yeter bu laflar ama ben gene de doğrusunu söylemenizden yanayım.

Ayhan
Ayhan @Alp - 3 yıl Önce

TOKİ 18 yıl önce de vardı ne yatırım yapmıştı acaba. kendi paramızla da olsa ev yapılıyor. 18 yıl önce ne ne yaptınız heykel dikmekten başka. Nankörlük etmeyin

Bir gun
Bir gun - 3 yıl Önce

Lütfen nankörlük yapmayın Allah devlete zeval vermesin

Cavit19
Cavit19 @Bir gun - 3 yıl Önce

Nankörlük derken yaşadığı memlekete nankörlüğü anlıyorum. Elazığ a haksızlık üstüne haksızlık yapılıyor ama bu nankör memleketini değil haksızlık yapanı savunuyor

Ayhan
Ayhan @Bir gun - 3 yıl Önce

ismet rumuzlu efendi 18 yıl önce Devlet yokmuydu. Ne yaptılar milletten aldıklarını, ne verdiler millete. Nankörlük ediyorsunuz.

İsmet
İsmet @Bir gun - 3 yıl Önce

Allah Millete de zeval vermesin. Sonuçta Devlet Milletin verdiğini millete dağıtıyor.

Nihat
Nihat - 3 yıl Önce

Şehir Hastanesini de mi yapmışlar :))

Üniversite Camiisi
Üniversite Camiisi - 3 yıl Önce

Videonun 46.saniyesinde gösterilen camii üniversitenin camisi 8 yılda ancak bitti üniversite kendi imkanları ile personelden bağışlar toplayarak yaptı kimsede yardım etmedi Çevre şehircilik yapmış gibi göstermek hoş olmamış. Videolar güzel görünsün diye de kullanmayı bilirsiniz ama. Gelin üniversitedeki eski binalara da bir bakın çoğu bina problemli. Ödenek yok diyip duruyorlar. Deprem görmüş bir şehire ödenek yok demek çok komik gösterir sizi. Her şeye ödenek var ama gerekli olan binaları yapmaya ödenek yok. Bu kafayla devam edin.

Cemal
Cemal @Üniversite Camiisi - 3 yıl Önce

Olguya değil algıya oynayınca öyle oluyor. Birara benzer videoda Keban barajını yapmış gibi göstermişlerdi

Gagos
Gagos - 3 yıl Önce

Yemislik bizmisen kat kuraları niye çekilmiyor

Yunus
Yunus - 3 yıl Önce

Daha neler neler yapmışlar da kendilerinin bile haberi yok birileri haber verince onları da açıklayacaklar depremin üzerine halen ikinci kış geldi kapıya yazık millet konteynerlerde perişan oldu Allah için gerçeği söyleyin halen daha bazı insanlar padişahım çok yaşa diyor evet Allah devlete zeval vermesin Ama Allah millete de zeval veemesin ne devlet millet siz nede millet devletsiz olmaz ama şu bir gerçek yapılamamış olan hizmetleri de yapmış gibi gostermeyelim Elazığ halkı bunları hak etmiş bir toplum değildi Devlet değil ama devletin içinde bizim seçtiğimiz insanlar şoriklerini akıtmasın bizler biliyoruz onların menfaatci olduğunu ve bir işe yaramadiklarını zaten halk olarak hepimiz çok şükür gördük şimdi konusma zamanı değil insanların mağduriyetini giderme zamanı inşAllah vicdani olan bir kaç devlet yetkilisi bunu görür

yavuz
yavuz - 3 yıl Önce

Yav vAllahi susaydınız bakan efdi bence daha iyiydi okurken bir elazıglı olarak utandım evim yıkılmış magdur olmuşum en. buyuk kazıgı devletimden yemişim 170 milyar fark çıkarmışsınız ayıp ayıp Allah her şeyi göruyor sizi Allaha havele ediyorum


SIRADAKİ HABER

banner137