Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 100.Yılında, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından hazırlanan ve o coşkuyu yeniden yaşatacak “Müze/Sergi Tırları Anadolu’yu dolaşmaya devam ediyor.

Bu defaki durağı Elazığ olan Cumhuriyet Tırını, CHP İl Başkanı Zeki Kaplan ve yönetimi gezdi.

KAPLAN: ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARININ SAYGIYLA ANIYORUZ

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Bugün bu vesile ile de Atatürkçü düşünce derneğinin Elazığ şubesinin Elazığ’a getirmiş olduğu cumhuriyet tırının biliyorsunuz anlamı bundan yüzyıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının saygıyla anıyoruz. onların Samsun’a çıkış yıl dönümü nedeniyle Türkiye’nin muhterif illerinde dolaşarak bugünde Elazığ gelmiştirler kendilerine hoş geldiniz diliyorum. CHP olarak biz zaten cumhuriyete ve cumhuriyet değerlerine önem veren bir partiyiz. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bizim için çok önem arz etmektedir. Tırı getiren Atatürk Düşünce Derneği Elazığ şubesi Hülya Hanıma ekibine ve bu imkanları sağlayan Atatürk Düşünce Derneği başkanına ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÜLKÜ: CUMHURİYETİMİZ SONSUZA KADAR VAR OLSUN

Atatürkçü Düşünce Derneği Elazığ Şube Başkanı Hülya Ülkü, “Mili mücadelenin 100. Yılında 19 Mayıs 2019 da yola çıkan Cumhuriyet tırlarımız 10 Ekim itibari ile Elazığ’da da bulunmaktaydı. Bugün 11 Ekim ikinci günümüz resmi açılışımızı yaptık. Açılışımız dolasıyla başta ulu önder Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzeri Cumhuriyeti bize armağan edenlere sonsuz saygımızı minnet duygumuzu bir daha tekrarlıyoruz. Bugün burada yalnız bırakmayan CHP il başkanımız sayın Zeki Kaplan Bey sivil toplum örgütleri başkanlarımız değerli Elazığlılara aynı zamanda iki gündür tırımız ziyaret eden yoğun ilgi gösteren bütün Elazığ halkına sevgilerimizi teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Cumhuriyetimiz sonsuza kadar var olsun hep yaşasın. Ne Mutlu Türküm Diyene” diye kaydetti.