CHP Genel Merkezi’nin hatta Türkiye’nin gözü Elazığ’da. 41 yıl sonra Elazığ’dan milletvekili çıkaran CHP’de istifa sesleri yükseldi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da 41 yıl sonra CHP’ye milletvekilliği kazandırdığı ilk anlarda duruşuyla büyük ses getirdi.

Öyle ki daha milletvekili olduğu ilk anlarda ülke genelinde CHP’nin Elazığ’daki bu başarısı konuşulurken aynı anlarda Elazığ’dan istifa sesleri yükseliyordu.

İSTİFA SESLERİ GELDİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Milletvekili seçildiği ilk anda Kanal Fırat Televizyonun da katıldığı televizyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP Genel Merkez yönetimini istifaya davet etmişti.

O andan itibaren tüm Türkiye’nin ve CHP Genel Merkezi’nin gözü ikinci kez Elazığ’a çevrildi. Ardından Milletvekili Gürsel Erol, CHP Genel Merkezi önünde oturma öylemi yapacağını açıkladı. Kısa bir süre sonra bu kararından vaz geçtiğini ancak söylemlerinin arkasında olduğunu belirtti.

DİSİPLİNE SEVK İŞLEMLERİ GÖRÜŞÜLECEK

Ardından CHP Genel Merkezi’nden bir haber geldi. 28 Haziran’da toplanacak olan CHP Parti Meclisi’nde 41 yıl sonra Elazığ'dan seçilen ilk CHP'li milletvekili olan ve parti yönetimine istifa çağrısı yapan Gürsel Erol’un durumunun ele alınacağı belirtildi.

CHP İL TEŞKİLATI DESTEK OLDU

Tam bu sırada Elazığ bir kez daha ülke gündemine düştü. Bu kez neden CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan oldu. CHP’nin Elazığ Milletvekili Gürsel Erol parti yönetimini istifaya davet ederken, CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan ise yönetime destek çıktı.

41 yıl sonra seçilen vekil muhalif bir duruş sergilerken, İl yönetimi mevcut yönetimin yanında yer aldı.

KAPLAN, PARTİLİLERE MESAJ ATTI

CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan’ın partililere attığı mesaj ülke gündeminde büyük ses getirdi. Başkan Kaplan, partililere mesaj atarak, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olmak için Ankara’ya gitmek üzere Elazığ’dan otobüs kaldıracaklarını duyurdu.

"İL BAŞKANLARIM SABAH TELEFON ETTİM, KİMSE GELMESİN DEDİM"

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Buraya gelmek isteyen arkadaşlarım vardı, il başkanlarım sabah telefon etti, kimse gelmesin dedim. Önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Duvarın bir kısmını yıktık, önümüzdeki seçimlerde tamamını yıkacağız" dedi. 

Yaşanan tüm bu gelişmeler neticesinde CHP’nin gözü kulağı şuanda Elazığ’da. İlerleyen süreçte ne olacağı ise merak ediliyor.