İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ' CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit" dedi.

BÜLENT SEÇKİN DÜZTAŞ “ŞEHİT CENAZELERİ ÜZERİNDEN MİLLETİ BÖLMEK PEŞİNDEDİR.”

Soylu’nun açıklaması CHP cephesinden tepkiyle karşılandı. CHP İl Teşkilatı adına açıklama yapan Başkan Vekili Bülent Seçkin Düztaş, kararın toplumu bölmeye yönelik olduğunu söyleyerek “Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil, milletin evlatlarıdır. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, bu açıklamanın acaba neresindedir. Eğer bu açıklanmayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz açıklaması olmaktan çıkıp derin mahfilerle hazırlanmış bir kaos planı olduğunu gösterecektir” ifadelerini kullandı.   

BÜLENT SEÇKİN DÜZTAŞ “HİÇ KİMSENİN BUNU ENGELLEMEYE GÜCÜ YETMEYECEKTİR.”

Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaktır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.