CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığında, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un ev sahipliğinde, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 24. Dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir Milletvekili Bedri Serter, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu gibi isimlerin yer aldığı heyet, Elazığ’ın yazılı ve görsel basın mensupları ile buluştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Elazığ pilot illerimizden bir tanesi olacak.” dedi.

ÖZTRAK: NELER YAPACAĞIMIZI SİZLERDEN DİNLEMEK İÇİN BURAYA GELDİK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “ Cumhuriyet Halk Partisi olarak izleyeceğimiz kalkınmada öncelikli yöreler stratejiler içerisinde Elazığ bizim pilot illerimizden biri olacak. Genel başkanımız buradaki potansiyeli gerektiği gibi değerlendirilmediği kanaatinde, bu potansiyeli gerektiği gibi değerlendirmek için neler yapacağımızı sizlerden dinlemek için buraya geldik” dedi.

Tarım sulama konusunda sadece Elazığ’ın değil tüm Türkiye’nin zayıf kaldığını belirten Öztrak, CHP’nin iktidara gelmesinin ardından göçmenleri ülkelerine göndermek için de çalışmaların hızlandırılacağını kaydetti.

ÖZTRAK: GERİ GİTMELERİ İÇİN GEREKLİ ORTAMI YARATACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “ Türkiye’de maalesef sulanabilir alanlar doğru düzgün sulanmıyor. Ama Elazığ’da Elazığ ovası kuzu ova ve ulu ova bu 3 ovanın’ da sulanması lazım. Peki, neden sulanmıyor diye baktığımız zaman arkasındaki en önemli sebeplerden bir tanesi elektriğin çok pahalı olması. Keban’ın burnunun dibindeyiz ama bu ovaları sulayacak doğru düzgün bir sistemi maalesef kuramıyoruz. Biz iktidara gelir gelmez bir sene çerisinde davulla zurnayla Suriye’den ülkemize gelenleri geri göndereceğiz dedik. Emniyetlerini, güvenliklerini sağlayacağız ve geri gitmelerini sağlayacağız. Herkes kendi vatanında yaşamak ister. Geri gitmeleri için gerekli ortamı yaratacağız” ifadelerini kullandı.

Elazığ tarımını değerlendiren CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, su, gıda ve enerjinin Türkiye için önem taşıdığının altını çizdi.

SARIBAL: PLANLI TARIMIN ÖNCÜ İLLERİNDEN BİRİ YAPACAĞIZ

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “ bu ülkenin kültürüne sahip çıkarak yerelde yönetim yerelde çiftçimiz kazanacak ve bütün ülkenin karnı doyarken dışarıya bağlılığımızı da net bir şekilde bitireceğiz. Biz bu kadar zenginliği olan Elazığ’ı en kısa sürede suya kavuşturup planlı tarımın öncü illerinden biri yapacağız” dedi.

Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, GES projesinin Elazığ için önem taşıdığını kaydetti.

BUDAK: YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI İLE HALLEDEREK ÇİFTÇİYE NEFES ALDIRMAMIZ LAZIM

Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “ En önemlisi enerji ise enerji sorununu da yenilenebilir enerji kaynakları ile hallederek çiftçiye nefes aldırmamız lazım. Yenilenebilir enerji kaynağı da bizde son derece bol. Üç tarafı sularla çevrili Elazığ’da bu suyu tarımda kullanma noktasında enerji maliyetlerinin yüksekliğinden toprakla buluşturamıyorsanız yapılabilecek en önemli yatırımlardan bir tanesi de güneş enerjisi ile elde ettiğiniz elektriği çiftçiye bedava vererek onları teşvik etmek olur” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin özel hazırlanan projeler ile Elazığ’da üç okul kazandırdığına dikkat çekti.

EROL: ÇOCUKLARIN DAHA MODERN DAHA RAHAT EDEBİLECEKLERİ EĞİTİMLERİNİ RAHAT GEÇİREBİLECEKLERİ OKULLAR OLUŞTURULUYOR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “ Bizim İstanbul, İzmir ve Ankara büyükşehir belediyelerimiz her biri eğitime katkı olsun diye Elazığ’a okul yaptırıyorlar. Birinin ihale süreci başladı ve bu projeler TİP proje değil yani Milli Eğitim Bakanlığının TİP projeleri değil. Hepsi üniversite kampüsü gibi özel hazırlanmış özel projeler. Niye sosyal demokrat bir eğitim anlayışının okul eğitim anlayışının ve çocukların daha modern daha rahat edebilecekleri eğitimlerini rahat geçirebilecekleri okullar oluşturuluyor. Aslında belediyelerin böyle sorumlulukları da yok ama bu şunu gerektiriyor muhalefetteki bir milletvekilinin CHP belediyeleri burayı önemsiyorsa muhalefetteyken bile belediyelerin böyle sorumlulukları olmadığı halde bile Elazığ’a 3 tane okul yaparak katkı sağlıyorsa iktidar olduğumuzda yapacaklarımızı düşünün” dedi.