CHP Elazığ Milletvekili Erol, Elazığ Ziyaretini Değerlendirdi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile geçen hafta milletvekilleri ile gerçekleştirdiği Elazığ ziyaretini değerlendirdi.

CHP Elazığ Milletvekili Erol, Elazığ Ziyaretini Değerlendirdi

Geçen Hafta CHP Heyeti ile Elazığ’a gelerek incelemelerde bulunan Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenlendi.

Elazığ Ziyaretini değerlendiren Gürsel Erol’a CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve milletvekilleri de eşlik etti.

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında devam eden sorunların 2 nedeni olduğunu söyledi.

EROL: YÖNETMELİĞE GÖRE YAPILAN İŞLER ELAZIĞ’IN İŞLERİNİ ÇÖZEN DEĞİLDİ

Milletvekili Erol, devletin deprem sonrasına yapılması gerekenleri yaptığını kaydederek, “Mevzuatlardan kaynaklanan, kanundan kaynaklanan sorunlar var. Çünkü depremleri deprem gibi doğal afetlerden kaynaklı yaşanacak sorunlarla ilgili 1959 yılında çıkarılan hala kanun yürürlükte. hala bu tür sorunlarla karşı karşıya kaldığımızda bu kanunun el verdiği ölçüde hizmet verebiliyorsunuz, yardımlar götürebiliyorsunuz, mağduriyetleri giderebiliyorsunuz. Burada devlet bürokrasisi yani siyasi iktidardan bahsetmiyorum. Bürokrasi bu mevzuat gereği Elazığ’da yapılması gereken her şeyi yaptı. Yani ilk gece kriz yönetimi, müdahale, iaşe, yerleşim alanlarının açılması, çadırların kurulması, hasar tespitlerinin yapılması, evlerin yapılması bu normal mevzuata göre yapılması gereken işler. Ama normal mevzuata ve yönetmeliğe göre yapılan işler Elazığ’ın işlerini çözen değildi” ifadelerini kullandı.

EROL: BİR RAPOR HAZIRLADIK

CHP Heyeti ile gerçekleştirdikleri ziyaret ile ilgili rapor hazırladıklarını ifade eden Erol, “Sayın genel başkan yardımcımızın başkanlığında 30 milletvekilimiz ile birlikte Elazığ’a gitme ihtiyacı hissedildi. Heyetimiz yine siyasi amaçlı gitmedi. Polemik yaratacak söylem geliştirmedik, ilin gerçeklerine göre, ilin beklentilerine göre 30 milletvekili arkadaşımız, sivil toplum örgütlerini ziyaret etti, mağdurları ziyaret etti. Sayın genel başkan yardımcımızla bilgi verdik konteynerleri ziyaret etti, mağduriyetleri gündeme getirdi. Ve bununla ilgili Sayın Genel Başkan Yardımcımız Ali Öztunç Bey başkanlığında bir rapor hazırladık. Bu raporu gerek partimizin yetkili organlarına, gerek ilgili bakanlara, gerekse Elazığ kamuoyuyla paylaşacağız. Bizim buradaki amacımız eksikliklerin tespiti ile ilgili siyasi bir olumsuzluk yaratmak değil. Eksikliklerin tespiti ile ilgili çözüm bulabilmek. Mesele vatandaşın mağduriyetini giderebilmek, yaşanan sorunlardan kaynaklı bir daha Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde bir sorun yaşandığı zaman Elazığ’ın sorunlarını çözülebilir bir kent olarak örnek oluşturmasına katkı vermek” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yusuf
Yusuf - 3 yıl Önce

Elazığ için gerçek tek Elazığ milletvekili.

Hursit
Hursit - 3 yıl Önce

HELAL OLSUN SAYIN VEKILIM.ELAZIG IN SESI SIZSINIZ.YOKSA BU SEHIR SAHIPSIZ ...

Gero.
Gero. - 3 yıl Önce

Hicbirsey ifade etmeyen 30 kişilik bile karşılık bulmayan sacmalayip,kulakları çekilip gönderilen zevat.

Tilki Şüko
Tilki Şüko @Gero. - 3 yıl Önce

Arkadaş ne yazmışsın sen, iyimisin...

Yazmayı Öğren G... T
Yazmayı Öğren G... T @Gero. - 3 yıl Önce

Bu ne şaban ne yazmışsın

Ozan
Ozan @Gero. - 3 yıl Önce

Komik.

birsen23
birsen23 - 3 yıl Önce

Allahın kurbanım

Mertcan
Mertcan - 3 yıl Önce

Elazığ'ı kurtarıp gittiler, gerisini Gürsel tamamlar. Helal olsun milletvekili dediğiniz bunlar gibi olmalı. Taraftar Elazığlılar saymakla bitirmezler artık.

23
23 @Mertcan - 3 yıl Önce

Aynen. "Taraftar Elazığlılar"ın 20 yıldır seçtiği kişiler ortada. Memleketin geldiği son durum da ortada. AKP fanatizmi ve CHP düşmanlığı üzerine kurulu hayatınızda mutluluklar, Mertcan.


SIRADAKİ HABER

banner137