CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol TBMM’de Konuştu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM’de Elazığ’ın sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol TBMM’de Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yaptı.

Milletvekili Erol yaptığı konuşmada Elazığ’ın sorunlarıyla ilgili açıklama yaptı.

EROL: ELAZIĞ'DAN HİÇ BAKAN ATANMADI

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ben bugün sizlere Elazığ'da yaşanan mağduriyetleri anlatmak istiyorum aslında. Önce siyasi mağduriyetlerden başlamak isterim. Elazığ AK Parti'nin kurulduğu tarihten bugüne kadar şartsız ve koşulsuz AK Parti'ye sürekli destek veren bir il. İşte ben seçilinceye kadar sürekli 5 milletvekilinin 5'i AK Parti'de; İlde belde, ilçe ve şehir merkezi olmak üzere toplam 20 belediyenin 15'i sürekli AK Parti'de. AK Parti'nin bölgede en güçlü olduğu illerden biri ve Elazığ halkı on dokuz yıldır sürekli AK Parti'ye bölgede en fazla destek veren il olduğu halde ne yazık ki Hükûmetin uygulamalarından, yatırımlarından, siyasi tercihlerinden yeter ölçüde karşılık almış bir il değil. Bunu şöyle açıklamak isterim: Bölgede Elazığ dışındaki çevre tüm illerimizde her dönem bakanlar çıktı AK Parti'den. Malatya'dan bakanımız çıktı. Sivas'tan bakan çıktı, Erzincan'dan bakan çıktı, Diyarbakır'dan bakan çıktı. Gaziantep'ten, Maraş'tan, Van'dan yani bölgenin tüm illerinden AK Parti'nin bakanları atandı ama Elazığ'dan hiç bakan atanmadı ve şöyle: Bundan önceki tüm hükûmetler döneminde de mutlaka Elazığlı bir bakan olurdu. Nasıl olurdu? CHP hükûmetleri döneminde CHP'nin bakanı vardı. 1980 sonrası Anavatan Partisi iktidar oldu, Elazığ milletvekilleri arasından Anavatan Partisinden bakan oldu. Doğru Yol Partisi iktidar oldu, Doğru Yol Partisi milletvekilleri arasından Elazığ milletvekili bakan oldu. Refah Partisi iktidar oldu, Refah Partililer arasından Elazığ milletvekili bakan oldu. Yani bakanlık verilmeyen tek il Elazığ, AK Parti hükûmetleri döneminde oldu” ifadelerini kullandı.

EROL: CUMHURİYET HALK PARTİSİNDEN SEÇİLMİŞ TEK MİLLETVEKİLİ OLARAK BURADA OTURMAK DEĞİL

CHP Elazığ Milletvekili Erol, “Ve değerli milletvekilleri, Elazığ'da gerçekten bir mağduriyet var. Bakın, Elazığ'da bir üniversitemiz var, üniversitemiz Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri ama Elazığ bir üniversite kenti değil, Elazığ'da ovalarımız var ama Elazığ bir tarım kenti de değil, Elazığ'da organize sanayi bölgelerimiz var ama Elazığ sanayi kenti de değil, Elazığ'da turizm potansiyeli olan yerlerimiz var, tarihî mirastan gelen Harput gibi Sivrice Hazarbaba Dağı, Hazar Gölü gibi, tarihî Palu gibi tarihe mal olmuş yerlerimiz var ama Elazığ bir turizm merkezi de değil. Elazığ kendi kaderine terk edilmiş, AK Parti'li iktidarlar döneminde hep şu bakış açısıyla bakılmış: Ya gitsek de gitmesek de ilgilensek de ilgilenmesek de kime oy verecekler, zaten bize oy verecekler. Ve doğru, vermişler, hakikatten vermişler ama artık tablo öyle değil. Bundan sonra bizim hedefimiz burada yalnızca Cumhuriyet Halk Partisinden seçilmiş tek milletvekili olarak burada oturmak değil, Millet İttifakı'ndan burada en az 3 milletvekiliyle oturmak” diye konuştu.

EROL: ELAZIĞ'A NASIL FARKLI DAVRANIRIZ

Milletvekili Erol, “Geçen Sayın Cumhurbaşkanımız Elazığ'a geldi, ben devlet protokolünde yerimi aldım ve Cumhurbaşkanını karşıladım. Devlet adamı kimliğiyle, sıfatıyla gelirse ben de Türkiye Büyük Millet Meclisinin milletvekili olarak devlet protokolünde olan yerimi alırım. Onun için, konuşmalarımı ciddiye alın. Benim konuşmalarım burada yalnızca eleştiri üzerine kurgulanan bir konuşma değil, Elazığ'ın beklentilerini, mağduriyetini gündeme getiren konuşmalar. Şimdi, Elazığ'a nasıl farklı davranırız, birkaç örnek vereceğim” şeklinde konuştu.

EROL: ELAZIĞ'DA DA HİBE VERSEYDİNİZ

Milletvekili Gürsel Erol, “Giresun'da sel baskını oldu, İzmir'de deprem oldu, oralardaki esnaflara 50 bin lira hibe verildi. Doğru mudur? Evet, son derece doğrudur; doğru bir iş yapıldı ama Elazığ'daki deprem mağdurlarına, esnafa 50 bin lira kredi verildi. Şimdi, Anayasa'nın eşitlik ilkesine göre, yurttaşlar arasında ayrım yapamazsınız. Giresun'da, İzmir'de verdiğiniz 50 bin lira yardım, hibe doğru bir karar karardır. Peki, Elazığ'da niye kredi verdiniz, Elazığ'da da hibe verseydiniz? Giresun'un bir ilçesinde sel baskını oldu, Giresunspor'a yardım amacıyla, sosyal hayat devam etsin diye, 25 milyon lira yardım ettiniz. Doğru mudur? Evet, doğrudur, keşke imkanlar olsa 50 milyon verseydiniz. Peki, tarihe mal olmuş Elazığspor şu anda kapanma riskiyle karşı karşıya. Binali Bey Sayın Başbakanken Başbakanlık sıfatıyla geldi, Elazığ PTT Meydanı'nda "Elazığspor'un fahri başkanı benim." dedi "Elazığspor'un bütün sorunlarını ben çözeceğim." dedi ama seçim bitti, her şey bitti. Daha bundan on beş gün önce, Sayın Cumhurbaşkanının geldiği dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanımıza talimat verildi "Elazığspor'a sahip çıkın." diye ama yine, Sayın Cumhurbaşkanı gitti, Bakan gitti, her şey bitti” dedi.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2021, 22:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hakan
Hakan - 3 yıl Önce

Söylediklerinin tamamı harfiyen doğru. Elazığ’ın ne olduğunu nerede olduğunu, bu iktidar döneminde nasıl çökertildiğini çok güzel özetlemiş sayın Erol , teşekkürler.

Karşıyakalı ₺23
Karşıyakalı ₺23 @Hakan - 3 yıl Önce

Elazığın gelmiş geçmiş en iyi siyasetçisi... Bir MHPli olarak seni Canı gönülden kutluyorum seni Gürsel Başkanım. İYİKİ VARSINIZ...

23
23 - 3 yıl Önce

Elazığin sorunlarını ve gerçeklerini dile getiren tek bürokrat ve siyasetçi... Diğerleri kendi ütopyalarinda yaşamaya devam etsin...

Vedat
Vedat @23 - 3 yıl Önce

Cumhuriyet Tarihinde hemen her dönem Elazığlı bakan var. O çok kızılan Özal döneminde bile Zeki Yavuztürk ve Cahit Aral Bakan oldu. Son 18 yıldır Elazığ ı çok seven hükümetin Ankaradan Vana kadar her ilden Bakanlık verdi sadece Elazığ hariç

Gürsel Erol
Gürsel Erol - 3 yıl Önce

Bir miktar muhalefet her zaman iyidir. Çözüm olur olmaz Kim dile getirebilirdi bunları. Tebrikler Gürsel Erol.

Mışgo
Mışgo @Gürsel Erol - 3 yıl Önce

Aynen Fero Baba

Ferhat Çilek
Ferhat Çilek @Gürsel Erol - 3 yıl Önce

Muhtemelen ilk seçimde Elazığ dan muhalefet en az 3 vekil çıkaracak, Elazığ tarihinin hiçbir döneminde bu kadar haksızlığa uğramamıştı.

Cem
Cem - 3 yıl Önce

Gerçekten çok haklı ve güzel eleştirileri var, ayrıca sen vekil bingöl'ü söylemeyi unutmuş, Bingöl'de iki dönem yani yaklaşık 10 yıl Cevdet Yılmaz bakanlık yaptı, üstelik 2 vekil çıkarıyor Bingöl.. en acısı da 19 yıldır elazığ'da full akp götürüyor. Bundan sonra ne mi olur? Bence aynı şekilde devam edecek yine full götürecek

Gakgo
Gakgo - 3 yıl Önce

Bir ülkücü olarak oyumu vermezsem adam değilim Elazığ ı bu kadar savunan bı adam gösterin gelmiş işte kıymetini bilin

ELAZIĞLI
ELAZIĞLI - 3 yıl Önce

Farklı siyasi düşüncemiz olabilir; ancak ALKIŞLIYORUM.

Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Helal olsun 19 yıl boyunca oylarımızı boş vekillere vermişiz parti d gol şahısa oy veririm oda sizsiniz

Çk sevidimmm
Çk sevidimmm - 3 yıl Önce

Sayın Erol çok seviyordum sana oy da verdim.
Ama sen dedikleri gibi popülistsinn
Akp liler haklı çıktı kahroldum.
Ahde vefaaaaaaaaaa
Bu olmalı

Kürşat
Kürşat @Çk sevidimmm - 3 yıl Önce

Lan ne boş konuşmuşsun öyle,boşuna işgal etme buraları, a haber izlemeye devam et sen..

?
? @Çk sevidimmm - 3 yıl Önce

Boş konuşuyorsun sen bildiğin yere oyunu kuzu kuzu ver


SIRADAKİ HABER

banner137