Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı ve Kadın Kolları Teşkilatı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde öğretmenevi önünde toplandı.

KAPLAN: KADINA ŞİDDETİ KINIYORUZ

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, her türlü şiddetin karşısında olduklarını söyleyerek “kadınlarımızın uğradığı şiddeti kınıyoruz lanetliyoruz bu süreçten sonra da kadınlarımızla omuz omuza beraber yürümek üzere bir araya geldik” dedi.

ÇEKİL: EMİNE BULUT’U SON SÖZLERİ İLE ANIYORUM ‘ÖLMEK İSTEMİYORUM’

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayten Çekil de kadına şiddet uygulayanların hak ettikleri cezaları almadığını savundu. Çekil, “Uğradığımız taciz ve tecavüzü etek boyumuzla ölçmek isteyenlere, cinsel yönümüz ve kimliğimize göre ölümü reva görenlere, tecavüzde rıza arayanlara karşı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar için yaşamsal olan 6284 sayılı yasa ve İstanbul sözleşmesini uygulamamak için her yolu deneyenler karşısında dayanışmamızın gücünü bulacak. Biliyoruz yolumuzun uzun. İnanıyoruz ki mücadelemizi büyüttükçe yarınlarımız daha özgür olacak ve bugün 2019 Türkiye’sinde bütün değerleriyle yağmalanmış memleket, intihar haberlerini, savaşın hayatımızı ve haklarımızı hedef alan yasa tasarıları ve ortak devam eden kadın ölümlerinin ortasında 25 Kasımı Emine Bulut’u son sözleri ile anıyorum. ‘ölmek istemiyorum’ ifadelerini kullandı.