Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve İl Başkanı Zeki Kaplan, sahaya indi, ekonominin nabzını tuttu.

ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ ZİYARETİ

Çanakkale Milletvekili Ceylan ve İl Başkanı Zeki Kaplan’ın durağı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği oldu.

ERDEM: ÇÖZÜM BULMALARINI BEKLİYORUZ

Başkan Erdem, “Ülkede olduğu gibi ilimizde de bir ekonomik terör ciddi manada yaşadık. Her ne kadar biraz rahatlama olmuşsa da halen bu ekonomik kriz devam ediyor. Bunun önüne geçilmesi için ciddi manada başta hükümetin ve muhalefet partilerinin bu sıkıntıların giderilmesi noktasında bence birlik beraberliği içinde hareket ederek önerilerini, görüşlerini mecliste gündeme getirerek; ciddi manada bir çözüm bulmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

CEYLAN: HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ BİR AN ÖNCE YENİDEN TAHSİS ETMELİYİZ

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan da, “Ekonomimizdeki olumlu, olumsuz gidişatı karşılıklı fikir alışverişiyle ortaya koymak. Biz ülkenin ekonomisinin bu zor durumdan çıkışı için yapıcı muhalefet anlayışıyla bir dizi önerilerimiz olduğunu söylemiştik. Sayın Genel Başkanımızda bunları defalarca ortaya koymuştu. Birincisi bir kere liyakat tekrardan devletin sistemi içerisinde gerçekleştirmeli, işi ehline vermeliyiz. Hukukun üstünlüğünü bir an önce yeniden tahsis etmeliyiz. Merkez Bankası kesinlikle bağımsız olmalı, bağımsızlığını kaybetmemeli” şeklinde konuştu.

ZİRAAT ODASI İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ

İkilinin sonraki durağı ise Ziraat Odası İl Başkanlığı oldu. Başkan İbrahim Hacıoğulları, TARSIM sigortası ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

HACIOĞULLARI: BİZ TAHSİM SİGORTAYI YAPMAYA CAN ATIYORDUK

Başkan Hacıoğulları, “TAHSİM sigortası diye bir sigorta var. Biz TAHSİM sigortayı yapmaya can atıyorduk. Şahsen ben buraya başkan olduğumdan bugüne kadar her gün bu TAHSİM’i yapın diye çiftçiye yalvarırdım. Ve %14’e zorla, getirdik. Yalnız ne hikmetse ilçe bazında mesela bizde Alacakaya, Arıcak kazalarımızda orada TAHSİM hasar kaybı vermiş %21, %22. İlçe bazında Kovanclar’a vermiş %10” dedi.

CEYLAN: BİR ÜLKE ANCAK TARIMSAL EKONOMİYİ ÖNE ÇIKARARAK KALKINABİLİR

Milletvekili Ceylan'da, “Tarımda iyileştirme yapılması çok önemli. Dolardaki düşüşe rağmen gübrede ve yemde yapılması gereken düşüş halen gerçekleşmedi. Çiftçimiz zor durumda. Bir ülke ancak tarımsal ekonomiyi öne çıkararak kalkınabilir. Bu anlamda Ziraat Odası’ da bizim çok önem verdiğimiz, dinlemek istediğimiz bir kurum” diye konuştu.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ ZİYARETİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un durağı ise Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği oldu.

SADAY: KENDİSİNE ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ

TEMAD Başkanı Hıdır Saday, “Dertlerimizi, sorunlarımızı dile getirerek kendisine biraz rahatsızlık verdik. Biz Elazığ halkı olarak kendisini gerçekten çok seviyoruz. Ne diyeceğimizi bende bilemiyorum. Mutluyum, bizi onure etti, kendisine çok çok teşekkür ederiz” diye kaydetti.

EROL: KENDİ MİLLETVEKİLLİĞİMİ SORGULAYAMA AÇIYORUM

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ben Elazığ’a her geldiğimde fırsat bulduğumda, zaman müsait olduğunda Sivil Toplum Örgütlerimizi, demokratik örgütlerimizi, meslek kuruluşlarımızı ziyaret edip hep kendilerinin içinde bulundukları örgütlenmeden meslek gruplarının sorunlarıyla ilgili dertleşerek neler yapabilirizi konuşuyoruz, hem de kendi Milletvekilliğimi sorgulayama açıyorum. Benden memnun olup olmadıklarını, neler yapmam gerektiği konusunda düşüncelerini alarak başka neler yapabiliriz diye. Elazığ’da inanın her tarafta bir sorun var, bütün Sivil Toplum Örgütlerine, demokratik örgütlerinde, yerleşim bölgelerinde. Ama önümüzde de bir süreç var. Bu süreç içerisinde meclis kürsüsünü çok doğru kullanarak Türkiye’de televizyon programlarında gerekse Meclis’te sorunları gündeme getirerek çözüm bulmakla ilgili irademizi yine ortaya koyacağız” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ ZİYARETİ

Erol ve Çanakkkale Milletvekili Ceylan, İl Başkanı Zeki Kaplan ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği’nde Şube Başkanı Vedat Gür ve dernek üyelerinin sıkıntılarını diledi.

GÜR: SİZLERE DE BÜYÜK BİR GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR

Türkiye Emekliler Dernek Başkanı Vedat Gür, "Malumunuz bu enflasyonun yedinci aydan itibaren emeklinin ve dar gelirlinin belini büktüğü bir dönemden zor bir dönemeçten geçiyoruz. Bu konuda da gerek iktidar hükümetimiz olsun, gerek muhalefet parti milletvekillerimiz olsun, partilerimiz olsun bu konuda da emekliler adına sizlere de büyük bir görevler düşmektedir” ifadelerini kullandı.

EROL: SURİYELİLERİN BİR AN ÖNCE KENDİ ÜLKELERİNE DÖNDÜRÜLMESİ LAZIM

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi üyelerinin sıkıntılarını dinleyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bir devletin ve devleti yönetenlerin öncelikli sorunu önce kendi yurttaşlarının yaşam haklarına, gelir haklarına, yaşanılanı devam ettirmeye yönelik haklarına sahip çıkmaktır. Ama ne yazık ki görüyoruz ki, bu yalnızca emekliler için değil, Suriyeliler ülkemizde birinci sınıf vatandaş konumuna geldiler, bizim kendi yurttaşlarımızda her konuda mağdur edilmiş bir yurttaş tabakasına dönüştürüldü. Hem sağlık hizmetlerinde hem gelir seviyesinin kamu bütçesinden bunların yaşamını devam ettirmek için ödenen sabit paralar ülkemizin aslında bugün ekonomik kriz içerisinde olmasının nedenlerinden birisi de bu aslında. Yani Katar Emiri’nden 15 Milyar Dolarlık bir yatırım sözü almak için resmi devlet töreniyle karşılıyoruz ama diğer taraftan ülkesindeki çıkan iç savaştan dolayı vatan topraklarını koruma cesaretini göstermeyen milli duygularından yoksun insanların bizim ülkemizin 81 iline dağıtılarak 40 milyar dolar para harcanmasını ve bundan sonrada aynı harcamaların devam etmesini doğru bulmuyorum. Tabi ki insanlık adına o insanlara da sahip çıkmak gerekir mi gerekir. Ama insanlık adına o insanlara sahip çıkarken kendi insanlarınızı da mağdur etmemelisiniz. Bu konuda ben gerek Meclis’te, gerekse ulusal televizyonlarda ve yerel televizyonlarda yaptığım konuşmada da Suriyelilerin bir an önce kendi ülkelerine döndürülmesi lazım” şeklinde konuştu.

KAPALI ÇARŞI ZİYARETİ

CHP Milletvekillerinin son durağı ise Kapalı Çarşı oldu. Kapalı çarşıyı ziyaret eden Milletvekilleri, esnafın nabzını yokladı.