Cumhuriyet Halk Partisi Zeki Kaplan, partilerine kattıkları yeni üye ilgili parti binasında değerlendirmelerde bulundu.

Partilerine 500 yeni üyeyi kattıklarını söyleyen Başkan Kaplan, 24 Ocak’ta Elazığ’da meydana gelen deprem ve Dünya’yı etkileyen koronavirüs sürecine de değindi.

KAPLAN: PARTİMİZE 500’E YAKIN YENİ ÜYE KAYDI YAPILDI

CHP İl Başkanı Kaplan, “Partimize son 1 ay içerisinde Elazığ merkezde 131 üye bir kez yaptık, 150 üye bir kez yaptık ve önümüzdeki günlerde hazırlanan üye kartları doldurulacak. İlçelerden 200 üye kaydı yapıldı. Üye kayıtları CHP’nin vatandaşın soranları ile ilgilendiği için, CHP dar gelirli vatandaşlarımızın dertleri ile ilgilendiği için, ülkenin sorunları ile ilgilendiği için, ülkenin yaşadığı ekonomik buhrandan çıkması için. Genel merkezimizle yapılan mücadelenin içinde vatandaşlarımızın Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Elazığ’da da CHP’ye olan özlem, sevgi ve teveccüh ile son 2 ay içerisinde partimize 500’e yakın yeni üye kaydı yapıldı” açıklamalarını kaydetti.

KAPLAN: CHP’YE HEP DİN ÜZERİNE, MİLLİYETÇİLİK ÜZERİNE, ETNİK KÖKEN ÜZERİNE YÜKLENİLİYOR

Başkan Kaplan, “CHP’ye hep din üzerine, milliyetçilik üzerine, etnik köken üzerine yükleniliyor. Allah kimsenin başına veremsin biz Elâzığ’da bir deprem yaşadık ve dünyada yaşanan koronavirüs sürecini Elazığ’da da yaşadık ama korona ve deprem sürecinde devlet yapması gerekeni eksik yaptığı gibi CHP’nin yapmak istediğini engellemek istedi. Genel başkanımızın talimatı ile belediyelerimizin desteği ile Elazığlı hemşehrilerimize ulaştırılması için gelen tırlar AFAD tarafından el konuldu ama biz bir kısmını mahallelerimize, ilçelerimize ve köylerimize dağıtık. CHP dinsizdir, milliyetçi duyguları yoktur gibi şeylerle karşılaşıyoruz. CHP milletini seven, devletini seven, bayrağını seven bir parti politikasını sürdürüyor. Kimsenin CHP’nin milliyetçiliğini, dindarlığını, dine olan sevgisini tartışmasına izin vermeyeceğiz. Biz elhamdülillah Müslümanız ve bu duyguları daha iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

KAPLAN: HASTANELER YETERSİZ

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Hastalığa yakalanan vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi üzerinde gayret saf edilmeli. ama görüyoruz ki vatandaşlarımız Elazığ’da hastanelerde yatacak yer bulamıyor. Çünkü hastaneler yetersiz. Bir şehir hastanesi yapıldı Elâzığ’da. Hasta güvenceli Şehir Hastanesi dağın başında Doğankent’te. Gidiş gelişte ayrı bir maliyet söz konusu ama yanı başımızda eski SSK hastanesi, eski devlet hastanesi, akıl hastanesi, göğüs hastanesi ve Fırat Üniversitesine ait eski doğum hastanesi buralar atıl durumda. Buralar yıkıldı yıkılacak hale geldi. Buraların faaliyete geçirilerek şehrin sağlık alanındaki hizmetine katkı sunmasını talep ettik. İnşallah dikkate alırlar. En azından yapamıyorlarsa, beceremiyorlarsa Fırat Üniversitesi’ne bıraksınlar üniversite burayı farklı sağlık alanında, başka eğitim alanında değerlendirebilir” diye konuştu.