Cumhuriyet Halk Partisi, Pazar günü gerçekleştirdiği olağanüstü kongre ile yeni il başkanını seçti.

106 delegenin oy kullandığı kongrede Coşkun Çağlar Duran 75 oy alarak, İl Başkanlığına seçilen Avukat Coşkun Çağlar Duran, Eski Başkan Yavuz Doğdu’dan görevini teslim alarak, eski başkanı çiçekle uğurladı.

DOĞDU: PARTİMİN VERECEĞİ HER GÖREVİ AYNI HEYECANLA YAPACAĞIMA İNANMANIZI İSTİYORUM

CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan’ın geçen yıl genel merkez tarafından görevden alınmasının ardından yerine gelen geçici yönetim ile atanan Eski Başkan Yavuz Doğdu, “Bu süreçte gerek genel merkezi, gerek ilimizi, örgütümüzün çalışmalarını en güzel şekilde yaptığımıza inanıyorum. Tabi eksiklerimiz olmuş olabilir. Çünkü biz atamayla 7 kişilik bir yönetimdik. 25 Eylül’de yapılan güzel bir kongreden sonra Çağlar Bey ve yönetim kurulu seçilmiş oldular. Bugün de bir devir teslim töreninde birlikteyiz. Seçilen Çağlar Bey’e ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum ve her zaman yanlarında olacağıma, partimin vereceği her görevi aynı heyecanla yapacağıma inanmanızı istiyorum, hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DURAN: CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN İL BAŞKANI OLMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUM

Yeni Başkan Coşkun Çağlar Duran’da Doğdu’ya çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. yılını kutladığımız bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Geçen hafta sonu gerçekleştirdiğimiz kongrede malumunuz üzere delegelerin büyük bir çoğunluğunun tevazuu ile il başkanı seçilmiş bulunmaktayım. Buradan delege olan arkadaşların tamamına teşekkür ediyorum. Geriye kalan arkadaşların bu süreçte göstermiş olduğu desteklerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Duran görevi teslim aldıktan sonra 3 bin 600 ek göstergeyi bekleyen memurlar için ilk açıklamasını yaptı.

DURAN: MİLYONLARCA VATANDAŞ 3600 EK GÖSTERGE TALEP EDİYOR

Çağlar Duran, “3600 ek gösterge için milyonlarca memur CHP iktidarını bekliyor. Bugün Türkiye’nin her yerinde iktidar tarafından 24 Haziran seçimleri öncesinde söz verilen ancak bugüne kadar hiçbir adım atılmayan bir vaadi bir sözü gerçekleştirmeyen bir müjdeyi dile getirmek için toplandık. Bugün ülkenin her yerinde 3600 ek gösterge hakkı için yıllardır bekleyen milyonlarca memurun sesi olmak için buradayız. Türkiye’de milyonlarca kamu çalışanı devletine verdiği hizmetin karşılığında insanca yaşamak için hak talebinde bulunuyor. Çalışırken de, emekli olduğunda da insanca yaşayabileceği bir ücret talep ediyor. Ömrünün yarısını devletine hizmet etmekle geçiren memurlarımız hanlar, hamamlar, yazlık, kışlık saraylar, lüks otomobiller veya uçaklar değil yalnızca bir nebze olsun insanca yaşayabilecekleri ücrete sahip olmak için 3600 ek gösterge talep ediyor” dedi.