Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ayten Gülsever ve beraberindeki heyet, Elazığ’a geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi il binasında gerçekleşen basın toplantısında Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan ve CHP Parti Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolu MYK Üyesi Ayten Gülsever kadın kolları çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

KAPLAN: İKİ GÜNLÜĞÜNE MİSAFİRİMİZ OLUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, “Bizleri bir araya getirmeye vesile olan CHP Doğu ve Güneydoğu Anadolu koordinatörü Ayten Gülsever aramıza hoş geldiniz. Bu vesileyle değerli başkanımızın Elazığ’daki kadın kolları çalışmalarımızı ve genel siyasi politikalarımızı değerlendirmek üzere iki günlüğüne misafirimiz oluyor. Buradan Tunceli, Bingöl, Muş istikametine devam edeceklerdir. Tabi amaçları Doğu ve Güneydoğu’da kadın ve kadın örgütlerine ilgili bilgileri almak değerlendirmek, eksikleri varsa bu eksikliği gidermek kadın kolları genel başkanlığı düzeyine bunu tamamlanması hususunda gayret sarf etmeleri” diye kaydetti.

KAPLAN: CHP OLARAK KADINLARIMIZA DESTEĞİMİZİ VERİYORUZ

Başkan Kaplan, “Elazığ’da bizim kadın kolları merkez ilçe ve il kadın kollarımız zaten uzun süreden beri mevcut yine bu dönem aktif çalışmalarımızın içerisinde kadın kollarının gayretli çalışmaları üzerine Ağın’da, Maden’de ve şu anda hazır olacak şekilde hazırlanmış Arıcak’ta ve Kovancılar’da kadın kollarımız kurulma aşamasına gelmiştir. İnşallah bunlarında aramıza katılmasıyla Cumhuriyet Halk Partisi kadınları olarak sahada geniş etkin bir çalışma yürüteceklerdir. Kadınların bizlerle birlikte siyasi amaçları sadece kadın haklarıyla özgürlükleriyle değerlendirmelerde bulunmak, güçlü kadın erkeğe karşı daha kendisini savunabilir, yasalara karşı daha kendi haklarını elde edebilir, güç elde edeceğinden erkekler olarak da anayasal özgürlükleri olarak kadınlara bu desteği vermemiz gerekiyor. Demokratik, laik, hukuk devleti içerisinde gerçekten güçlü bir kadın oluşması, güçlü bir anayasanın olması hususunda bizlerde CHP olarak kadınlarımıza desteğimizi veriyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜLSEVER: CUMHURİYET BİR KADIN DEVRİMİDİR

CHP Doğu ve Güneydoğu Anadolu Koordinatörü Ayten Gülsever, “Doğu’nun incisi Elazığ’da olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Burada çok güzel çalışmalar başladı. Işık tutan kadın çalışmaları başladı. İnşallah önümüzü açacak olan bu çalışmalarda Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında Elazığ’ın tüm belediyeleri ve daha fazla milletvekiliyle halkla kucaklaşacağımızı düşünüyorum. Ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında kadınların öncü güç olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla iktidarı getirecek olan kadınlardır. Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Bu kadın devrimini tekrardan yaşatacağız” açıklamalarında bulundu.

GÜLSEVER: ÇAĞDAŞ BİR TÜRKİYE İÇİN OMUZ OMUZA VERELİM

Gülsever, “Kadın nedir, dayanışmadır. Kadın nedir, güçtür. Kadın nedir, örgüttür. Dolayısıyla şuandaki bütün kadınların sorunları ortaktır. Kadına uygulanan hak ihlalleri kadına uygulanan şiddet bununla ilgili hiçbir tedbirin alınmamasından dolayı zaten sistem sınıfta kalmıştır. Yeni yapacağımız düzenle her kadının yanında olarak her kadının ortak sorununu olarak her kadının ortak dili olarak kucaklayarak birlikte Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında özellikle her bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmakla bu gücü kazandığımız için öncelikle örgütlenmek, örgütlenmek, örgütlenmek diyoruz. Dolayısıyla çağdaş bir Türkiye için omuz omuza verelim diyoruz çocuklarımız için” dedi.