CHP'li Vekilden AK Parti'ye Ziyaret

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol: Bu örnek davranış keşke tüm illere yansısa.

CHP'li Vekilden AK Parti'ye Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Elazığ seçim koordinasyon merkezini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, bu örnek davranışın tüm illere yansımasını temenni etti. 

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP İl Başkanı Zeki Kaplan ve yönetim kuruluyla birlikte AK Parti Elazığ seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti. Koordinasyon merkezinde CHP’li heyeti AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

16 Nisan’da yapılacak referanduma yönelik AK Parti seçim koordinasyon merkezinde bir araya gelerek ortak nezaketin, hoşgörünün ve dostluğun konuşabilmesinin güzel olduğunu vurgulayan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, “Her iki il başkanının da kendi partilerinin referanduma bakış açısını ifade edebilmeleri, aynı çatı altında bunları seslendirebilmeleri siyasetin güzelliğidir. Bu örnek davranış keşke tüm illere yansısa. Birbirimizle kavga etmek ve karşıtlık yerine, düşüncelerimizi ve fikirlerimizi yarıştırabilsek. Ortak değerler üzerinde buluşabilsek, ülkemizin sorunlarına ortak değerler üzerinden bakabilsek, siyasetin yalnızca karşıtlık ve gerilme değil ülkenin sorunlarına bakış acımızla ortak aklın geliştirilmesi için nezaket, medeniyet, uygarlık içerisinde yapabilsek çok iyi olur. Elazığ’da bu sanırım ilk defa yaşanan bir olay” diye konuştu.

“Başbakanı karşılayan ilk milletvekiliyim”

Bunun Türkiye geneline bir örnek olmasını dileyen Milletvekili Erol, “15 Temmuz sonrası demokrasi nöbetinin buradaki mitinginden katılmıştım. O gün alçak darbe girişimi karşısında dik duruş göstermemiz gerekiyordu. Hepimiz o süreçte katkı verdik. Demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıktık. Milletvekili olarak başbakanımızın Tunceli’ye gelmesinde orada resmi protokolde yer alıp, başbakanı ilin milletvekili olarak karşılayan CHP’li tek milletvekilim. Aslında yapılması gereken budur. Benim genel başkanımı da bir ile gittiğinde AK Partili milletvekilleri aynı şekilde karşılasa. Diğer illerde de CHP’li milletvekilleri Başbakan ve Cumhurbaşkanını karşılayabilseler. Bunlar medeni siyasette olması gereken değerlendirmelerdir” şeklinde konuştu.

Referandumun siyasi bir tercih olmadığını söyleyen Erol, “Referandumu AK Parti il başkanı sistem değişikliği, CHP il başkanımızın ise rejim değişikliği olarak değerlendiriyor. Herkes farklı değerlendirebilir. Ama seçmenlerimiz bu konuyu enine boyuna kendileri araştırarak, ellerine vicdanlarına koyarak, değer yargıları üzerinden oylarını kullanırlarsa en azından doğru sonuç almış olacaklar. Evet de çıksa hayır da çıksa yine Türkiye’de önümüzdeki süreçle ilgili barışın ve demokrasinin egemen kılınmasını yönelik hepimizin yine bir arada olması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

16 Nisan akşamı ne olursa olsun milletin iradesine saygı duyacaklarını kaydeden AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ise milletin iradesi doğrultusunda bundan sonraki siyasi hayatlarını devam ettireceklerini ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137