Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kongresi bir düğün salonunda yapıldı..

Toplantıda başkanlık için iki isim yarıştı.

ÖZÇELİK: HERKESİN SEVGİ VE SAYGI İÇİNDE YÜRÜMESİ LAZIM

Kongrede konuşan Başkan adayı Ali Özçelik,  kurultayın daha başarılı geçmesi için herkesin dostluk ve barış içinde yürümesi gerektiğini ifade ederek, “Bu adaylık içinde asla kavga etmemiş kimseyi kırmadık, kimseye aşırı şekilde yargılamadık. Ama hatası olanı da uyardık. Burada herkes bizim yol arkadaşımız dostumuz burada. Bu kurultayın daha başarılı geçmesi için herkesin sevgi ve saygı içinde yürümesi lazım. Ben buraya aday olurken hiçbir koltuk sevdası için, değil sadece Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğini korumak için burada oldum. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi ailesini beni buraya layık gördüğü için herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunar ve bu yarışta herkesin adil bir şekilde gideceğine inanır diğer aday arkadaşlarıma başarılar dilerim” dedi.

 DURMUŞ: BU PARTİNİN NEFERİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Merkez İlçe Başkan Adayı Sabri Durmuş da, partisinin neferi olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet Halk partisi Özgürlük ve bağımsızlık sevdasının yüreklerde yankılanmasıdır. Partimiz Cumhuriyet devrimlerinin güçlü karesidir. Bu partinin neferi olmaktan her zaman gurur duyuyorum. Ve gurur durmaya da devam edeceğim. Cumhuriyet halk partisi olmak, siyaset bana ne verecek demek değildir. Ben topluma ve halkıma ne vereceğim demektir. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde partimizi ülke genelinde çok büyük bir başarıya imza atmıştır. Şimdi hedefimiz, ilk seçimlerde genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde iktidara taşımaktadır” dedi.

İki adayın konuşmasının ardından CHP İl Başkanlığında aday olan Fikret Sertakaya, konuşmak için söz istedi, talebi oylamaya sunuldu.

Talebin ret edilmesinin ardından salonda gergin anlar oluşmaya başladı.

Salonda seslerin yükseldiği sırada bir anda Eski Merkez İlçe Başkanı Ömer Alakuş, Sertakaya’nın boğazını sıktı ve yumruklar konuştu.

İki isim arasında çıkan kavgayı ayırmak için devreye partililer girdi.

Partililer devreye girse de kavganın önüne geçilemedi, bu defa da devreye kongrenin güvenliğini sağlayan emniyet güçleri girdi.

Sandıklar beşten sonra sayılmaya başlayacak.

VİDEO: