Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’a geldi. Erol’un ilk durağı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın, 1 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan oda seçimleri için açtığı seçim bürosu oldu.

“İDRİS BAŞKANIN ELAZIĞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLERİ YERİNE GETİRDİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİM”

Başkan Alan’ın şehir için önemli çalışmalar yürüttüğünü, her platformda dik durduğunu kaydeden Milletvekili Erol, “İdris başkanın Elazığ için çok önemli görevleri yerine getirdiği düşüncesindeyim. Birincisi herkese karşı adil olması tarafsız olması mesleki deneyimi ve kariyerini ticaretle uğraşan bütün dostlarımızın bütün esnaflarımızın bütün tüccarlarımızın sorunlarına ortak çözüm bulması ortak çözüm arayışı içinde olması başbakanlıkta Elazığ’ın menfaatlerini gündeme getirirken cesur ve dik durması bunlar güzel özellikler. Ben kendisine Elazığ’ın bu kültürüne değerlerine ticaretine sahip çıktığı için teşekkür etmek isterim” dedi.

ETMEDİM ELÂZIĞ NEYSE TUNCELİ DE ODUR BİZİM İÇİN”

Elazığ ve Tunceli illerini hiç ayırt etmediğine dikkat çeken Erol sözlerine şöyle devam etti: “Ben hiçbir zaman Elazığ ile Tunceli illerini birebirinden ayırt etmedim Elazığ neyse Tunceli de odur bizim için. Çünkü bir kültür ortaklığı var bir ticari ortaklık var bir dostluk var bir arkadaşlık var bu anlamdaki Elazığ’da ki gelişmişlik Elazığ’da ki sivil toplum örgütleri yöneticilerinin gerçekten kentin gelişmesine katkı sunması Elazığ kadar Tunceli de önemli bizim için Tunceli için de önemli  bu anlamda sayın başkana hayırlı olsun diliyorum.”

BİZ BÜTÜN PARTİLERE EŞİT MESAFEDEYİZ”

Erol’a ziyareti nedeniyle teşekkür eden Başkan İdris Alan, “Gürsel Erol’un da ifade ettiği gibi biz bütün partilere eşit mesafedeyiz üyelerimiz bizim için çok önemli çok kıymetli bizim sorunumuz bizim problemimiz Elazığ’ın sorunlarını çözmek Elazığ’ın problemlerini her platform da ifade etmek ve bu sorunlar çerçevesinde sayın milletvekilimizi defalarca aradığımda hiçbir sorunumuza kayıtsız kalmadığını elinden gelen desteklerini verdi. Her ne kadar Tunceli milletvekiliyse de Elazığ milletvekili olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

EROL, PARTİSİNİN İL TEŞKİLATINI DA ZİYARET ETTİ

CHP Milletvekili Erol’un ikinci durağı da partisinin il teşkilatı oldu.

 Milletvekilini ağırlayan İl Başkanı Kaplan: “Milletvekili Sayın Gürsel Erol Güncel konuları değerlendirme ve parti çalışmalarımız da katkıda bulunmak üzere bizi ziyaret etmişlerdir. Bu ziyaret vasıtasıyla da kendisini bizi ziyaret ederek onurlandırması nedeniyle de kendisine teşekkür ediyorum. Bu arada hatırlatmam gereken en önemli konuda bugün 21 Mart, 21 Mart nevruz bayramıdır. Nevruz bayramının da ülkemizin huzur güvenlik sağlık dolu bütün güzelliklerini ülkemiz üzerinde yaşanması dileğiyle tüm yurttaşlarımızın, hemşerilerimizin vatandaşlarımızın nevruz bayramını kutluyorum” diyerek sözlerine ekledi.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZ AFRİN’DE BİR BAŞARI HİKAYESİ OLUŞTURMUŞLARDIR”

Afrin operasyonuna değinen ve TSK’nın büyük bir başarı hikayesine imza attığını belirten Erol, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin’de bir başarı hikayesi oluşturmuşlardır. Bu parlamentonun yetkisi hükümetin iradesi ve Türk silahlı kuvvetlerinin başarısı olarak değerlendiriyorum. Çünkü Afrin harekâtı ile ilgili sınır ötesi operasyonlarının verilmesi yetkisi meclisten teskere yöntemi ile verilir. Ve Cumhuriyet Halk Partisi bu teskereye destek vermiştir. Bu süre Afrin operasyonu ve Afrin operasyonu süreci bir ulusal politikadır çünkü bu ulusal değerler üzerinden bütün partilerin katkı verdiği bir süreçtir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bir başarı hikayesi oluşturmuştur. Ve bu başarı hikayesinden dolayı da Türk Silahlı Kuvvetlerimizi buradan kutlamak isterim” ifadelerini kaydetti.

ŞEKER FABRİKALARININ SATIŞI BU ÜLKEYE İHANETTİR”

Öte yandan şeker fabrikalarının özelleştirilmesine değinen Erol: “Geçen hafta şeker fabrikalarının satışı ile ilgili parti millet vekillerimiz ve parti üyelerimiz Elâzığ’daydı. Şeker fabrikalarının satışı bu ülkeye ihanettir. Ülkenin değerlerine ihanettir. Bunu da tekrar gündeme getirmek isterim buradan bütün Elazığlı hemşerilerimizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” diyerek ifadelerini kullandı.