Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Ocak'ta meydana gelen depremde kent genelinde yaşanan sorunları ve vatandaşların taleplerini dinlemek amacıyla TBMM’de kurulan Deprem Araştırma Komisyonunu Elazığ’a davet etti.

EROL: TAKDİRLERİNİZE SUNDUĞUMU İLETMEK İSTERİM

Erol, "Yüce Meclisimizin Elazığ’da yaşanan bu acı olay sonrasında varlığını yurttaşlarımıza hissettirmesi büyük önem taşımaktadır. Komisyonumuzun üyelerinin bölgeye yapacağı ziyaret, halk nezdinde moral, motivasyon, umut ve güven duygusu yaratmakla birlikte Devletimizin varlığını da yanlarında hissedeceklerdir. Elazığ’da heyetinizi görmekten büyük onur ve mutluluk duyacağız. Bu açıdan Komisyonunuzun Elazığ’da yerinde incelemelerde bulunmasını son derece değerli bulduğumu ve takdirlerinize sunduğumu iletmek isterim.” dedi.

EROL: DEVLETİMİZİN VARLIĞINI YANLARINDA HİSSETTİRECEKTİR

TBMM’de kurulan deprem komisyonunu Elazığ’a davet eden Erol, “Yüce Meclisimizin Elazığ’da yaşanan bu acı olay sonrasında varlığını yurttaşlarımıza hissettirmesi büyük önem taşımaktadır. 24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin hemen ardından devletimiz tüm olanaklarını seferber etmiş ve mağdur olan vatandaşlarımızın sonuna kadar yanında olmuştur. Bunun yanı sıra parti ayırt etmeksizin tüm parti yöneticileri ve genel başkanları Elazığ’a gelerek incelemelerde bulunmuş vatandaşlarla beraber olmuşlardır. Ancak depremin izleri şehrimizden yavaş yavaş silinmeye yüz tutarken depremde evleri ve işyerleri ağır hasar gören yüzlerce vatandaşımızın özellikler hak mağduriyetleri devam etmektedir. Binlerce vatandaşımız kış ayının yaklaşmasıyla beraber hala konteynerlerde yaşamlarını sürdürmeye devam etmektedirler. Deprem ve Corona virüs salgınıyla beraber insanlarımızın mağduriyetleri kat be kat artmaktadır. TBMM’de kurulmuş olan komisyonun üyelerinin bölgemize yapacağı ziyaret ve sorunlarına ilişkin çözümleri halk nezdinde moral, motivasyon, umut ve güven duygusu yaratmakla birlikte devletimizin varlığını yanlarında hissettirecektir” ifadelerini kullandı.