Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Meclis Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Gökan Zeybek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne “Tarihi Maden Tren İstasyonu” ile ilgili soru önergesi sundu.

Zeybek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde, “Maden İlçesi’nde bulunan Tren İstasyonunun Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından “1. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı” olarak tescillendiğini belirterek, Devlet Demir Yolları’nın 2015’teki restorasyon planlaması sonucu yine Tren İstasyonu’nun, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından rölöve ve restitüsyon projesi’nin de onaylandığını anımsattı..

Soru önergesinde Tren istasyonu ile ilgili bilgileri paylaşan Milletvekili Zeybek, Bakan Karaismailoğlu’na, “Tarihi ve Tescilli Maden Tren İstasyonunun 515 Metrekarelik proje alanını kapsayan restorasyonun neden sürüncemede kaldığı ve neden hala başlamadığı, başlaması yönünde herhangi bir çalışmanın olup olmadığı sorularını yöneltti.