Elazığ’a incelemelerde bulunmak üzere gelen CHP Milletvekillerinden Gürsel Erol, Sevda Erdan, Kamil Okyay Sındır, Vecdi Güngör, İlhami Özcan Aygun ve Serkan Topal Kahraman Şehit Fethi Sekin’i kabri başında ziyaret etti.

CHP heyeti daha sonra yapımı devam eden Fethi Sekin Külliyesi’nde incelemelerde bulundu.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Fethi Sekin için düzenlenen anma programına katıldığını belirterek, Şehitlerin külliye gibi yapılarda isimlerinin yaşatılmasının önemli olduğunu söyledi.

MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL: ŞEHİTLERİMİZİN ADINI BU TÜR BİNALARDA YAŞATILMASI ÇOK ANLAMLIDIR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “ Ben her yıl Fethi Sekin’i anma gününde mutlaka burada oluyorum. En azından haftası içerisinde ziyaret ediyorum. Çünkü vatanımızın varlığı devletimizin bölünmez bütünlüğü milletimizin birliği için bu şehitlerimiz gerçekten gözlerini kırpmadan vatan, devlet, millet için gözünü kırpmadan şehit olanların her zaman saygıyla anılması lazım.

Şehitlerimizin adını bu tür binalarda yaşatılması çok anlamlıdır. Buraya gelen insanların şehidimizin yaşamı ile ilgili anılarıyla ilgili yaşamış olduğu sürecin görülmesiyle ilgili külliyenin yapılması gerçekten anlamlı.