Cumhuriyet halk partisi ve iyi parti ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yıl dönümü nedeni ile bira araya gelerek Atatürk anıtına çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşı okundu.

KAPLAN: CUMHURİYET’İMİZİN YENİ BİR DÖNEMİNİN BAŞLANGICIDIR

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, “Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle eserleriyle, fedakar gayretleriyle anılırlar. Bize de vefatının 82. Yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü İstiklal Savaş’ımızın başkomutanı, bağımsızlığımızın sembolü, Cumhuriyet’imizin kurucusu olarak gururla ve minnetle, saygıyla anıyoruz. Unutmamak gerekir ki 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet’imizin yeni bir döneminin başlangıcıdır. Dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmak; onun en büyük eserim dediaği Cumhuriyet’imizi daha güçlü, daha demokratik daha kalkınmış hale getirmek, onun kendi deyimiyle ‘mubassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmakla’ mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

OR: MİLLETİNE HARİKALAR YARATAN BİR YÖNETİCİ VE MEMLEKETİMİZİN KURTARICISI OLARAK KALACAKTIR

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or ise, “Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı ve büyük bir komutandır. Atatürk tarihte teşkilatçı bir dahidir. Milletine harikalar yaratan bir yönetici ve memleketimizin kurtarıcısı olarak kalacaktır. Türkiye Cumhuriyet’ine her yönüyle sahip çıkacağımıza ilke ve devrimlerini yılmaz koruyucusu olacağımıza söz veriyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun. ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ konuşmalarımı bu sözle noktalamak istiyorum” şeklinde konuştu.