Elazığ ve Tunceli’nin CHP’li vekilleri Gürsel Erol ve Polat Şaroğlu karadeniz'i doğu'ya bağlayan Türkiye’nin en önemli noktalarından biri olan Pertek Köprüsü sorunu nedeniyle Pertek feribot iskelesinde ortak basın açıklaması yaptılar.

Milletvekilleri Erol ve Şaroğlu’nu Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran ve partililer ’de yalnız bırakmadı.

Heyet ilk olarak feribota binmek için bekleyen sürücülerle ve araç içindeki vatandaşlarla selamlaşarak taleplerini dinledi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bölgenin lojistik ve turizm anlamında gelişmesine önemli katkı sağlayacak olan Köprü'nün yıllardır iktidar tarafından seçim malzemesi olarak kullanıldığını ve yalnızca seçim dönemlerinde vaatler verilerek seçim sonrası da bu vaatlerin yerine getirilmediğini ifade etti.

EROL: HER SEÇİMDE PERTEK KÖPRÜSÜ GÜNDEME GELİR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “ Elli yıldır köprünün yapılacağına yönelik siyasetçilerimizin açıklamaları var. Her seçimde Pertek Köprüsü gündeme gelir ve yapılması ile ilgili vaatlerde bulunulur ama ne yazık ki seçim bittikten sonra verilen vaatler gibi sözler gibi Pertek Köprüsünün yapılması sözü unutulur” dedi.

20 Eylül’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’a geleceğini hatırlatan Milletvekili Erol, Pertek köprüsünü CHP iktidarının çözeceğini söyledi.

EROL: GENEL BAŞKANIMIZ 20 EYLÜL'DE MÜJDESİNİ VERECEK

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “köprünün bir an önce yapılmasını kamuoyu ile paylaşmak için buradayız. Ayrıca 20 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Elazığ'a gelecek. Elazığ'daki Grup toplantımızda Elazığ'ın kalkınmada öncelikli pilot il ilan edilerek, Elazığ'daki ve Tunceli'deki birbirini tamamlayan projeler anlatılacak. Bu projeler arasındaki en önemsediğimiz proje Pertek Köprüsü'nün yapılması. Hem bir mağduriyeti gündeme getirmek için buradayız, hem de Pertek köprüsünün yapımıyla ilgili Genel Başkanımız 20 Eylül'de müjdesini verecek. Bu köprü Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı döneminde kalkınmada öncelikli pilot il ilan edilen iller arasında olan Elazığ ile Tunceli arasındaki bütünlük sağlayacak projelerden biri. Cumhuriyet Halk Partisi olarak öncelikli projemiz olacak ve bu Pertek Köprüsü de yapılarak ilin hem ekonomik kalkınması sağlanacak" dedi

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu köprüsüz ulaşımın vatandaşı gün geçtikçe daha da çileye soktuğunu belirterek verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.

ŞAROĞLU: HER YIL MUTLAKA BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE EN AZ İKİ DEFA DİLE GETİRİYORUM

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, “ Dört yıldır meclisteyim, her yıl mutlaka bütçe görüşmelerinde en az iki defa dile getiriyorum. Basın açıklaması da yaptık, insanların çilesini de gösterdik. Maalesef bugün gördüğünüz gibi insanlarımız sıra bekliyor. İki tane feribotumuz bakıma alında buda iyice çileyi arttırıyor” ifadelerini kullandı.