Elazığ ve Tunceli’de önemli yatırımları olan İşadamı Polat Şaroğlu, 24 Haziran tarihinde yapılacak seçimler öncesinde CHP’den Tunceli Milletvekili aday adayı olduğunu açıklamıştı.

CHP Genel Merkezi’nde yapılan değerlendirmelerinin ardından İşadamı Polat Şaroğlu, CHP Tunceli Birinci sıra Milletvekili Adayı oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli’de Polat Şaroğlu ile seçime girecek. Tunceli’deki ikinci sıra adayı ise Mesut Coşkun oldu.

İşadamı Şaroğlu, Elazığ ve Tunceli’deki yatırımlarıyla dikkat çeken bir isim.

POLAT ŞOROĞLU KİMDİR?

Polat Şaroğlu 22 Ağustos 1969 tarihinde Tunceli’de doğdu. İlkokul, ortaokul lise eğitimini Tunceli’de tamamlamıştır. Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.

İŞ HAYATI

Tunceli'nin tek dört yıldızlı otelini Ülke ve Bölge ekonomisine kazandırdı. Ayrıca; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş illerine dağıtım yapan Türkiye’nin seçkin marka ve bayiliklerini bünyesine katarak, bölge ticaret ve ekonomisinde hem kalite hem de marka öncülüğünün yanı sıra büyük bir istihdam sağlamıştır. Halen kurmuş olduğu kurumsal grup şirketler topluluğunun yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

SİYASİ HAYATI

Üniversite yıllarında siyaset, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve sosyal hizmetler gibi toplumsal meselelerde yer almıştır. Siyasi hayatına aileden gelen CHP sevgisiyle üniversite döneminde aktif olarak tanıştı.  CHP’nin genel ve yerel seçimlerinde adaylara ve partisine bağlı tüm siyasi çalışmaların içinde yer almış olup, uzun yıllardır CHP üyesidir.

SOSYAL HAYATI

KOBİ ve Küçük esnafın sıkıntılarına çözüm üretmek için Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının ve diğer meslek gruplarının çeşitli kademelerinde, Önemli sosyal projelerde aktif yer almış olan Polat Şaroğlu, Bölgemizin il ve ilçelerinde çeşitli sosyal sorumluluk projelerine kıymetli katkı ve destekleri olmuştur.

AİLE HAYATI

1993 Yılında Zübeyde Hanımefendi ile evlendi. Polat- Zübeyde çiftinin Tolga ve Doğa isminde iki çocukları vardır.