2017 yılında hazırlanıp Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunulan sunulan 44 adet "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi" ile 5 adet "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kursları ile ilimiz ve ilçelerinde  2018 yılında verilecek kursların planlanmasına yönelik toplantı düzenlendi.

Toplantıya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Müdür yardımcıları Vedat ERGÜN, İsmail GÜRBÜZ, Şube ve İlçe Müdürleri, Elazığ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Cemal YILDIRIM, Elazığ Ziraat Odası Başkan Vekili Dursun SÖZLÜ, Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Şevki ESEN katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan,2017 yılında düzenlenen kurslarla ve 2018 de düzenlenecek eğitimlerle hedeflerinin ne olduğunu anlattı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, “Kursları önemsediğimizi ve insanlara ayağına giderek, İş Kur a teşekkür ediyorum. İş Kur destekli yani kursa katılan vatandaşlarımıza cep harçlığı ado altında en azından 25 Lira günlük harcırağın verilmesi, ayrı zamanda sigortalarının yaptırılması kurslara devamlılık açısından büyük bir önem arz ediyor. Ziraat odalarımızı birliklerimizin yine kendi üyelerine yönelik bu kurslara katılımın üst düzeyde sağlanması için bizlerle işbirliği yapması, eğitim olanaklarının ve usul esaslarının prosedür çerçevesinde ortaya konulması hususunda Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerimizin merkez ve ilçelerde olmak üzere ortaya koymuş oldukları işbirliği gayreti neticesinde bu yıl hedeflediğimiz şeyin büyük bir çoğunluğunu zaten gerçekleştirdik. Bundan sonraki 3 aylık dönemde de geriye kalan kurslarımızı gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.