Türkiye İş Bankası İle Ziraat Odası Arasında bir yıl süreli İMECE kart ve ayrıca hasat dönemlerine uygun esnek ödemeli tarımsal işletme, tarım ekipman, traktör, seracılık işletme, yatırım, hayvancılık ve tarımsal arazi konularında destek sağlanacak olan protokolün imzaları atıldı.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Erdem, protokol ile çiftçilere büyük imkanlar sağlanacağını belirterek, krediden faydalanmak isteyen çiftçilerin çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmaları gerektiğini söyledi.

TEMİZ: SİZE 24 SAAT HİZMET VEREBİLEN BİR DİJİTAL ORTAM VAR

Türkiye İş Bankası Diyarbakır Bölge Müdürü Celal Gökhan Temiz, kredinin detayları ile ilgili bilgiler vererek, “İMECE kart bizim tarım bankacılığı ürünlerimizden bir tanesi. Ama ana ürünümüz. Çünkü birçok yerde faizsiz 3 ve 6 ay arasında vadelerle çiftçilerimizin finansmana ulaşma imkanı sağlıyor. Faizin yanı sıra ücretsizde. İşlem kullanım ücreti adı altında her hangi bir işlem arasında kesinleşir. Bunun yanı sıra yılda bir kere hasat zamanı kredilerimiz var çiftçilerimizin ulaşabileceği. Traktör kredisi de veriyoruz bakarsanız. Tarım ile ilgili seracılığından tutunda tohumuna kadar her türlü kısmında kredi finansmanı var. Ayrıca bizim İMECE mobil uygulamamız var. Bu İMECE mobil uygulamamızda çiftçilerimiz indirerek kendi tarlalarını veya hayvanlarını oraya kaydederek hava durumunu, kuraklık durumunu her şey meteoroloji istasyonu gibi çekebiliyorlar. Diyelim ki tarlalarınızda sizin daha önce görmediğiniz bir böcek çıktı. Bunun fotoğrafını çekip uzmana sor kısmına gönderirseniz ücretsiz olarak Ziraat Mühendisimiz tarafından incelenip hangi ilacı nasıl davranması gerekir diye ücretsiz olarak cevaplandırır. Hayvanında anlamadığı bir hastalık çıktı. Fotoğraf veya video çekip uzmanına sor kısmına sorurlarsa bankamız bünyesindeki veterinerimiz tarafından ücretsiz olarak nasıl bir ilaç verileceğini ve nasıl bir tedavi uygulanacağını ve nasıl davranması gerektiğini öğrenebilecek. Düşünün ki artık dijital çağdayız ve size 24 saat hizmet verebilen bir dijital ortam var” dedi.

SARIGİL: ÇİFTÇİLERİMİZİN LEHİNE OLACAK BİRÇOK KREDİ SEÇENEKLERİMİZ VAR

Elazığ Şube Müdürü Erdal Sarıgil, çiftçilerin lehine olacak birçok kredi türleri olduğunu söyleyerek, “Bize böyle bir imkan tanıdığı için çok teşekkür ederiz. Türkiye İş Bankası A.Ş. olarak  Türkiye genelinde tarım bankacılığına son yıllarda büyük önem veriyoruz. Çiftçilerimizin lehine olacak birçok kredi seçeneklerimiz var. Ekipman kredisi, traktör kredisi, seracılık kredisi, hayvancılık kredisi… bunları her müşterinin kendi özelinde belirliyoruz. Yani genel olarak her müşteriye aynı kazağı giydiremeyiz. Müşterinin durumu çok iyidir 500 bin liralık alabilir imza karşılığı ya da en düşük 10 bin şeklinde belirliyoruz. Bizde başkanımızla yaptığımız protokol neticesinde buraya müracaat eden çiftçilerimizi bankamıza yönlendirdikleri zaman bizim yapacağımız seri bir şekilde o çiftçilerimize yanıt vermek olur. Çiftçimizin durumu iyiyse kart kullanır, kredi kullanır. Bizim yaptığımız protokolün en büyük önceliği şu olacak; buradan yönlendirme şekline göre göre müşterilerimize biz diğer işlerimizi bir kenara bıraksak dahil onu hızlı bir şekilde hızlandıracağız ve Elazığ’da İş Bankası olarak ve Türkiye’de de tarım bankacılığında iddialıyız. Bu konuda ülkemize destek olmak istiyoruz. Bizim kurucu önderimiz de Mustafa Kemal Atatürk. ‘Köylü milletin efendisidir‘ demiştir. Benim şahsi fikrimde öyle, bankamız olarak da böyle bakıyoruz. Kalkınmanın köylüden kaynaklanacağını düşünen bir kişiyim. Bende bir köylü çocuğuyum. Köylü ne kadar üretken olursa biz ülkemiz olarak ne kadar fazla üretken olursak o kadar her şeyin üstesinden geliriz diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.