Elazığ Sebze Hali Başkanı Resul Kırılmaz, “4 gün boyunca kapalıyız” dedi. Üreticilere ürünlerinizi bayramdan sonra getirin çağrısı yaptı.

SALI GÜNÜ SATIŞA BAŞLANILACAK

Başkan Kırılmaz, Kurban bayramında sebze haline giriş çıkışların yasak olduğunu belirterek, “Bayramın 1. gününden Pazartesi günü gece 12:00’ye kadar sebze haline giriş ve çıkışlar kapalıdır. Hem hal yönetimi hem de belediyenin ilgili müdürlükleri ile görüşüp ortak bir karara vardık. Şu anda işçilerimiz sıkıntıda. Hal’de çalışan komisyoncu arkadaşlarımız sosyal yaşantısı yok. Arkadaşlar 4 gün bayram yapalım dediler. Bu nedenle bu kararı aldık. Sebze hali 4 gün süresince kapalı. Üreticilere de bu bilgileri verdik. Bayram süresince ürünlerini toplamayacaklar. Bayramdan sonra ürünlerini getirebilirler. Hal’de Salı günü satışa başlanılacak. Hem Elazığ’ımızın hem Türk İslam aleminin Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dünyanın değişik yerlerinde sıkıntı içinde olan Müslümanlara Cenab-ı Allah’ın yardım etmesini diliyoruz” dedi.  

“4 GÜN TATİL YAPALIM İSTEDİK”

Elazığ Sebze Hali Başkan Yardımcı Rıza Gündüz ise, “50 seneden sonra ilk defa bir tatil yapacağız” ifadelerini kullandı.

Gündüz konuşmasına şöyle devam etti: “Her sene 1 gün tatil yapıp. 2. gün dükkanı açıyorduk. Bu sene başkanımızla birlikte ortak karar aldık. 4 gün tatil yapalım dedik. Bu durumda aslında köylünün karı var. Bayramda nasıl olsa ürün satılmayacak. Ürün burada çürüyeceğine hiç olmazsa dalında kalsın. Belki bayramdan sonra para eder. Bütün Elazığlıların Kurban Bayramını kutluyorum. Allah kaza bela vermesin.”