Elazığ İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen eğitim seminerine Elazığ Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özcan Yalçın, CİMER İl Koordinatörü Mine Esenel, İl  CİMER cevap onay yetkilileri ve kullanıcıları ile Açıkkapı personelleri katıldı.

Yenilenen CİMER sisteminin doğru, etkin ve eksiksiz şekilde kullanılmasın, sistem üzerinden intikal eden başvuruların ilgili mevzuatlar çerçevesinde yasal süresini taşırmaksızın ivedi olarak işleme alınması ve neticesinden başvuru sahibine bilgi verilmesi hususlarında slayt eşliğinde sunum yapan Mine Esenel, 3071 Sayılı Dilekçe Hakkı Kanunu ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu dahilinde yapılacak başvurular hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve halkın Devlet kapısı ile bütünleşmesi ve iletişiminde yeni ve öncü uygulamalarından biri olan Açıkkapı başvurularının kabulü, izlenmesi ve sonuçlandırılması konularında ise İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özcan Yalçın bir dizi bilgilendirmeler yaptı. Eğitim semineri karşılıklı görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi.