Maden ilçesinin Çitli Köyü Cami yapma ve Yaşatma Derneği ile Harput Eğitim Merkezi tarafından program düzenlendi.

Camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle düzenlenen programa Maden Kaymakamı Refik Özsoy, Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, İl Genel Meclisi Üyesi Suphi Özay, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlarken; çifte ezan sunumu yapıldı.

DEMİR: İMAMLAR BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR

Çitli Köyü Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mahmut Demir, “Camiler bulundukları yörenin soyal hizmetlerinde devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan bir kandil gibidirler. Kutsal camilerimiz kadar bu camilerde görev yapan din arkadaşlarımız, din görevlilerimiz de kutsaldırlar, bizim için değerlidirler. Hemen hemen 9 yaşından veyahut okul öncesi eğitiminden itibaren imam arkadaşlarla tanışıyoruz. Ta ki vefat edip musalla taşına gidene kadar. İmamlar bizim için çok değerlidir” ifadelini kullandı.

Program şiirlerle ve hutbe ile devam etti.

TUNÇ: CEMAATSİZ CAMİLER İSTİYORUZ DEMEKTİR

Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, “Değişen şartlarda eğer camilerimizi bizler toplumun merkezi haline getirmek istiyorsak; yanına çocuk parkları artık yapmalıyız. Yanına oyun sahaları yapmalıyız. Çocuklar burada oyun oynasınlar. Futbol oynayacakları alanlar yapmalıyız. Çocuklar ezan sesini duymalı. Sonra başka yere gitmeden camiye gitmeli, camiyle buluşmalı, caminin içerisinde ses çıkartmalı. Belki bizim namazımı bozulabilir ama gençliğin imanı, camilerin teziyeni, süslemesi cemaattir. Cemaatsiz kalmaması için çocuklar bırakın istedikleri kadar oynasınlar. İstedikleri kadar ses çıkartsınlar. Çünkü eğer ses çocuklar istiyorsak unutmayalım cemaatsiz camiler istiyoruz demektir” dedi.

Camiler ve Din görevlileri Haftası nedeniyle Çitli Köyü’nde düzenlenen program dua ile sona erdi.

HABER: SITKI TAŞEL