Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Bilal Çoban seçim çalışmalarına devam ediyor.

31 Mart seçimlerine kısa bir süre kala seçim çalışmalarını yoğunlaştıran MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın ziyaretlerinin ilk durağı terminalde hizmet veren esnaflar oldu.

ÇOBAN: TERMİNALLER ŞEHRİN AYNASIDIR

Terminal ziyareti sonrasında açıklama yapan Prof. Dr. Bilal Çoban, “Terminaller şehrin aynasıdır. Bizim aynamızda bir arıza var. Bunun yer değişikliğiyle ilgili tabi ki esnafla konuşulacak, görüşülecek, bu şehrimize yakışmayan bir terminal. Geçmiş dönemde yükümüzü kaldırmıştır, doğrudur. Ama günün şartlarına uygun değildir. Hem buradaki esnafın huzuru bozuk, hem kiraların yüksekliği bu şekilde bir terminalin bir otobüs terminalinin bu kadar yüksek maliyetle yazıhanelerin kirasını kaldırmaları da mümkün değil. Zaten esnafımız ayakta zor duruyor. Devlet olarak en azından bizimde yapabilecek şeylerimiz var. En azından onlara bir can suyu, bir nefes aldırabiliriz. 1 Nisan’dan sonra bu konu yeniden gündeme gelecek. Hem bu kiralar konusu, hem de bundan sonraki otobüs terminalinin yeri, şekli konusunu hep beraber oturacağız konuşacağız” ifadelerini kullandı.

Bilal Çoban’ın ziyaretlerinin bir sonraki durağı Yeni Mahalle civarındaki esnaflar ve vatandaşlar oldu.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın bir başka ziyareti Genç MÜSİAD’a oldu.

Daha sonra Zafran Mahallesi’nde kendisi için düzenlenen toplantıda mahalle sakinleri ile buluşan Bilal Çoban, çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

ÇOBAN: 31 MART’A KADAR KENDİMİZİ İFADE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Hakikatten bizim üretmekten başka çaremiz yok. Eğer ben size bütün kaldırımları bordo beyaz yapacağım dersem herhalde beni kapı dışarı etmeniz gerekecek. Çünkü sizin böyle bir beklentiniz yok, özellikle gençlerimizin bu işsizlik döneminde, özellikle bu umutsuzluk döneminde bu ekonomik daralma döneminde bu tür işlere zaten sizlerin de prim vermeyeceğinizi biliyorum. Onun için uzun zaman oldu hazırlığımızı tamamlamıştık. Şimdi karşınıza geldik, Allah nasip ederse 31 Mart’a kadar kendimizi ifade etmeye devam edeceğiz. 31 Mart’ta hepinizi demokrasi içeriye çağıracak, perdeyi kapatacak, önünüze bir sandık koyacak, elinize bir mühür verecek, sadece bir tane soru soracak. O seçimin başka hiçbir sorusu yok ve lütfen bu soruyu aklınızda tutun, o soru şudur; ‘şehrin bu durumundan memnun musunuz?’ evet ben memnunum derseniz sitem bir beş sene daha devam edecek. Çünkü 2014 seçimlerinde yine adaydık, yine karşınıza gelmiş neler yapacağımızı ifade etmiştik. Gelecek proje vizyonlarımızı anlatmıştık. Ancak demokrasi sizi içeriye çağırmıştı, perdeyi kapatmıştı, önünüze bir sandık koymuş, elinize bir mühür vermişti hepimiz adına söylüyorum. İtamda bulunmak için söylemiyorum. Şehrin bu durumundan memnun musun diye sormuştu vatandaşımıza, vatandaşımız evet biz şehrin bu durumundan memnunum dedikleri için bir sene buraya kadar geldik. Eğer 31 Mart’ta şehrin bu durumundan memnun olanlar var ise onlar tabi ki ‘evet biz memnunuz’ diyeceklerdir. Bu onların kanaatidir ve doğrusu o dur. Ama içinizde şehrin bu durumundan ben memnun değilim diyenler varsa bizde politika yapmıyoruz. Tamamen karşınıza gelmiş durumumuzu ifade etmeye çalışıyoruz. Diyoruz ki biz 1 Nisan’dan sonraki Türkiye’yi çok doğru okuduğumuzu düşünüyoruz. Artık istihdam odaklı bir sistem getirmekten başka çaresi yoktur” şeklinde konuştu.

Öte yandan Prof. Dr. Bilal Çoban Hizmet İş Sendikası’nı ve Fırat Üniversitesindeki fakülteleri ziyaret etti.

HABER: SITKI TAŞEL