18 Ağustos 2016 tarihinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik yapılan bombalı saldırı sonucunda Emniyet Müdürlüğü binası kullanılamaz hale gelmişti.


Bunun üzerine Elazığ Emniyet Müdürlüğü FETÖ’den devlete kalan bir okula taşınmış, patlamada zarar gören eski emniyet müdürlüğü binası da yıkılmıştı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne TOKİ tarafından yapılan yeni binanın giderlerini karşılamak için TOKİ Çaydaçıra Kavşağı Üzerindeki Elazığ Emniyet Müdürlüğü eski hizmet binasının bulunduğu arsayı ikinci kez satışa çıkardı…

TOKİ’nin Eski Emniyet Müdürlüğü arsasını konut ve ticari alan olarak satışa çıkarması bazı kesimler tarafından tepki topladı…

Elazığ Emniyet Müdürlüğü arsasının TOKİ tarafından ticari alan olarak satışa çıkarılmasının kabul edilmez olduğunu ifade eden Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban, “Bu alanın nasıl değerlendirileceğine TOKİ değil, Elazığ halkı karar vermelidir” dedi.

“TARİH BOYUNCA TAŞIDIĞI RUH VE MİLLİ DURUŞA İHANET OLACAKTIR”

Elazığ Emniyet Müdürlüğünün eski yerinin ranta kurban edilmemesinin Elazığ halkı tarafından kabul edilecek bir durum olmadığını belirten Çoban değerlendirmesinde, “Menfur saldırı sonrası Hazar Stratejik Araştırmalar merkezi olarak bu alanla ilgili proje hazırlamış ve bunu kamuoyu ile paylaşarak Sayın Valimize takdim etmiştik. Projemizde bu alanın şehrin merkezi olarak 5 bin kişilik bir cami, kongre merkezi ve kent meydanı şeklinde düzenlenmesini kapsamaktaydı. Şehit ve yaralılarımızın olduğu bu saldırı basite alınacak bir terör olayından çok, Elazığ’ın tarih boyunca durduğu milli duruş ve vatanperver algısına yönelik sinsi bir gaye taşımaktadır. İşte bu nedenle bu alanın üzerinde yapılacak her türlü ticari faaliyet ve eğlence merkezleri bu şehrin insanının tarih boyunca taşıdığı ruh ve milli duruşa ihanet olacaktır. Bu şehrin geleceği ile ilgili bir karar alınacak ise bu halkın ortak kararı ile olmalıdır. Biz hiçbir gücün halkın iradesinin üzerinde olduğunu düşünmüyoruz. Bu menfur saldırı sonrasında yıkılan Emniyet Müdürlüğü’nün yerini birileri ellerini ovuşturarak, ranta, imara, ticarethaneye ve kazanca dönüştürmemelidir. Çünkü bu alan Elazığ halkının devletine, milletine, dinine ve bayrağına bağlılık iradesine yapılmaya çalışılan müdahalenin şahididir. İlimiz milletvekilleri, siyasi partileri, yöneticileri ve tüm kanaat önderleri toplumda infial yaratacak ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak bu gelişmeye dur demeli ve alanın nasıl kullanılacağıyla ilgili olarak halka gidilerek anket yapılmalıdır. Bu vesile ile, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, menfaat ve çıkar çevreleriyle ilimiz sivil toplum kuruluşları ve tüm halkımızla birlikte sonuna kadar mücadele edeceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.