Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim koordinasyon merkezinde partilileriyle buluştu.

Başkan Adayı Çoban daha sonra Üniversite Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Mahallede davul klarnet ve halaylarla karşılanan Başkan Adayı Çoban, halk oyunlarına eşlik etmeyi de ihmal etmedi.

ÇOBAN: BU ŞEHRİN HER DAKİKASINI GURBETTE DAHA FAZLA YAŞIYORLAR

Coşkulu karşılamanın ardından mahalle sakinlerine hitap eden Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Dünyanın neresinde olursa olsun sizin de tanıdığınız, bazılarınızın çocukları, bazılarınızın hemşehrileri, köylüleri olan o 1 milyon Elazığlı’nın da belediye başkanı olacağız. Onlara buraya her geldiklerinde hüzünlü gelecek, umutla geri gidecekler. Çünkü onlar bu şehrin her dakikasını gurbette daha fazla yaşıyorlar. Haberleri seyrediyorlar, Milliyetçi Hareket Partisi’nin anketlerde sıfır gösterildiği hatta hiç gösterilmediği haberlerde üzülüyorlar. Yüzlerce mesaj atıyorlar. Hocam Allah var diyorlar. Allah var gam yok diyorlar. Bunlar istedikleri kadar yok saysınlar diyorlar. Bende size bir mesaj atmıştım; o mesajla demiştim ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçime girmiyormuş gibi göstermek, düşük oy alıyormuş gibi göstermek 120 bin oy almamızı engellemeyecek” ifadelerini kullandı.

MHP’nin Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban daha sonra İcadiye Mahallesi Beyaz Çeşme civarındaki vatandaşlara hitap etti.

ÇOBAN: 20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SÖZÜ VERİYORUZ

Prof. Dr. Çoban, “Şehri şehir yapan, insanımız geleceğiyle ilgili umutsuzluğa doğru sevk ediliyor şehrin gençleri yarınından ümidini kesmiş. Tam bu arada bende belediye başkanlığı için aday oldum, dedim ki 20 bin kişiye istihdam sözü veriyoruz, 24 saat açık belediyeyle çok kısa bir zamanda şunları, şunları, şunları yapacağız dedim. Belediye hastanesi dedik, Torku modeliyle bundan sonra eğer özelleştirme idaresi bir özelleştirme yapacaksa örneğin şeker fabrikasına talibiz dedik. Bu treni bu şehrin çocukları ir kere Ferri Krom’da kaçırmışlar. Feri Krom özelleşirken buradan bir tane de kahraman çıkmış Allah yolunu açık etsin. Rahatsızmış, Keban Plastik’in sahibi elini kaldırmış demiş ki ferri Krom’a ben talibim. Sen misin talip olan vurdular, vurdular, vurdular adamı darmadağın ettiler, gerçekten iflas ettirdiler. Herif şehri terk etti, çekti gitti buralardan. Niye? Sen nasıl Ferri Krom’a talip olursun. Bende şeker fabrikasına talip olacağım. Vurun, vurun ben taşlanmaya hazırım. Vurun” şeklinde konuştu.

Başkan Adayı daha sonra İcadiye Mahallesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Başkan Adayı Prof. Dr. Çoban, Konya Milletvekili Esin Kara, İl Başkanı Semih Işıkver ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı Muhittin Kaya’nın düzenlediği toplantıya katıldı.

IŞIKVER: ÇOK CİDDİ HİZMETLERİMİZ OLACAK

Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Semih Işıkver, “Bizim için çok önemli insanları bünyesinde barındıran bir yer; Organize Sanayi. Bir çoğunuzla çok çok iyi hukuklarımız var. Dolayısıyla tabi ki böyle bir organizasyon çok önemli ama beşeri hayatın sosyal hayatın her safhasında beraber solduğumuz abilerimizle bir araya gelmek hakikatten çok güzel. 31 Mart’a çok az kaldı. Zafere inandık, Allah’ın izniyle 9 gün sonra umut ettiğimiz, uğruna çok ciddi emekleri sarf ettiğimiz zaferle kucaklaştığımız zaman Elazığ ve Organize Sanayi noktasında çok ciddi hizmetlerimiz olacak” dedi.

KARA: SİZLERE HİZMET ETMEK İÇİN YANINIZDAYIZ

İşadamlarına seslenen Milletvekili Esin Kara, “Rabbim sizlerin sayısını arttırsın, işlerinizde kolaylıklar versin, bize tabi ki düen ne olursa Allah’ın izniyle bir Elaızğ Milletvekili olarak Elazığ’ın kalkınması için, bakanlıklardan alınacak projeler için ya da Organize Sanaiy Bölgesi’nin gelişmesi için, yapılacak yatırımlar ya da kalkınmada öncelikli iller sıralamasında her şey için, sizlere hizmet etmek için yanınızdayız” diye konuştu.

ÇOBAN: BU YÖNDE PROJELER OLUŞTURDUK

MHP Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban da, “Kaldırım belediyeciliğinin bittiği ve 1 Nisan’dan itibaren üretimin başlayacağı ve istihdamın yoğun bir şekilde yaşanacğı bir belediyecilik anlayışı geliyordu. Biz bunun farkındaydık. Hazırlığımızı yaptık, stratejilerimizi geliştirdik, bu yönde projeler oluşturduk” şeklinde konuştu.

Başkan Adayı Çoban, Milletvekili Esin Kara ile birlikte daha sonra Akçakiraz Beldesi’inde tır garajını ziyaret etti.

Bir sonraki durak ise Akgün Alışveriş Merkezi oldu.

Sürsürü Mahallesi’nde esnaf ziyareti de bir sonraki duraktı.

Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban daha sonra MHP İl Binasında Ülkü Ocakları üyeleriyle buluştu. 

ÇOBAN: BİRLİĞİMİZ DAİMDİR

Başkan Adayı Prof. Dr. Çoban, “Bugün siz bize, yarın bizler sizlere yardım edip doğru bildiğimiz yolda bu tam bin yıldır bu şekilde gelmişti. O gün Ertuğrul Gazi’deki o ruh o gün ya da Kürşat’taki o ruh bugün sizin kanınızda, sizlerde tam olarak aramızdasınız. İmkanlarımız kısıtlı, gideceğimiz yer belirgin ama birliğimiz daimdir. El ele tutuşarak, gönül gönüle vererek keşke daha uygun şartlarda, daha uygun ekonomik şartlarda, daha uygun sosyal ortamlarda daha çok iş yapabilseydik” diye ifade etti.

Yoğun bir tempoyla ziyaretlerini sürdüren Çoban daha sonra Olgunlar Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

ÇOBAN: ŞİMDİ ŞEHİR KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞACAK

Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Çoban, “Onlar için bu günler geçmeyecek. Bun günleri hiç unutamayacaklar, son 7 günleri. Bu şehrin insanları kadınları, gençleri, yaşlıları, engellileri, çocukları hep daha iyi bir şehir özlemiyle, hep daha mutlu bir şehir özlemiyle, hep daha zengin ve huzurlu bir şehir özlemiyle yanıp tutuştular. Kor oldular, her biri küllendiler, şimdi şehir küllerinden yeniden doğacak. 1 Nisan sabahı yeni bir Elazığ inşallah sizlerle beraber uyanacak. Buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Adayı Çoban’ın son durağı ise TÜMSİAD oldu.

HABER: SITKI TAŞEL