MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Bilal Çoban çalışmalarını sürdürüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim programına bir düğün salonunda Belediye Meclis üyesi adayı Alpay Gökçe’nin düzenlediği toplantıya katıldı.

GÖKÇE: ELAZIĞ İÇİN HAYATİ BİR ÖNEM TAŞIMAKTADIR

Alpay Gökçe, “Önümüzde şehrimizi, çocuklarımızı, geleceğimizi yakından ilgilendiren ve nasıl bir şehirde yaşayacağımızın kaderini tayin edeceğimizi belirleyeceğimiz bir yerle seçim var. Bu seçim belki ülkenin kader seçimi değil ama yıllardır bölgesinde ötelenmiş ikinci plana itilmiş bölge illeriyle kıyaslandığında her geçen gün geri kalmışlığı gün gibi aşikar olan canımız sevdamız olan Elazığ için hayati bir önem taşımaktadır” dedi.

ÇOBAN: BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZİN DE HEM RUHUNA HEM TAKATINA HEM YAPABİLECEKLERİNE KEFİLİZ

Toplantıda vatandaşlara seslenen MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, Elazığ Belediyesinin nasıl yönetileceğini anlatarak, “2017 yılında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelmiştir. Hep beraber oturduk Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini oluşturduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet dedik. 2018 yılında Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçildi. Ve 2019 yılında da mahalli idareler seçimi olacak ve 1 Nisan’dan itibaren cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi artık resmi olarak hayata geçmiş olacak. Şimdi benimde Allah nasip ederse belediye başkanlığında ama ekipten bahsetmişti, tokattan bahsetmişti. Belediye meclis üyelerimizin de hem ruhuna hem takatına hem yapabileceklerine kefiliz. Aslan gibi bir liste oluştu ve çok sağlıklı bir ekip oluştu. Bunların tek kelimeyle söyleyeceğimiz özeti şudur: bunların hiçbir tanesi çalmaz. Gerisi de önemli değil gerisini biz yolda düzeltiriz. Ve bizim Allah nasip ettiğinde 1 Nisan sonrasında bizi bekleyen belediyecilik anlayışı şimdikinin dışında bir anlayış olacak. Şimdi bizi anlamayanlar siyaset yapıp da siyaset köşelerini bugüne kadar tutup siyaseti sadece kendilerine kuranlar tabi ki bizi anlamayacak ama biz şunu ifade ediyoruz: artık sizin bildiğiniz o belediyecilik anlamı değişti” ifadelerinde bulundu.

ÇOBAN: BİR ADIM GERİ ÇIKSINLAR BİZ GELİYORUZ

Çoban, daha sonra Rüstempaşa Mahallesi’ne geçerek, burada düzenlenen toplantıda vatandaşlara seslenerek, “bu verilen kutlu bir mücadeledir. Bu sadece bir belediye başkanlığı yarışı değil geçmiş bin yıldan gelip gelecek bin yıla gidecek bir ülkü yarışıdır. Ve bu şimdi bize görevi? 10 yıl boyunca kutsal emanet bilerek bu şehrin çocuklarını, yaşlılarını, kadınlarını, engellerini ve gençliğini başımızın üstüne emanet olarak alıp gelecekte 10 yıl sonra şu içinizden birine emanet devretmek için kalbimizde taşıdığımız bir yarıştır ve gözümüz ufka doğrudur. Kayığı küçük olanlar geri dönsünler bu gelecek bin yıla bir gidiştir. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte belediyecilik anlayışı değişmiştir. Bu anlayıştan haberi olmayan bu yeni belediyecilik anlayışını anlamayan fark edemeyen siyasi partilerin değerli yöneticileri ve adayları bir adım geri çıksınlar biz geliyoruz. Geleceği Allah nasip ederse biz şekillendireceğiz” ifadelerine yer verdi.

ÇOBAN: BU ŞEHİRDE EVLER PAHALI

Başkan Adayı Çoban, “Dedim ki; ‘ev sahibi yapacağım’ dediler ‘yapamazsın’ niye? Siz belediyecilik anlayışını gittikçe kısıtladınız, bu ülkeyi perişan ettiniz, bu ülkeyi perişan ettiniz. Şimdi sıra bizde. Biz 5 bin kişiye ev veririz, biz 5 bin kişiye ev vereceğiz. Nasıl vereceğiz? Bu şehirde evler pahalı, vatandaşlar niye alamıyorlar? Pahalı ne pahalı? Arsa pahalı, alt yapı pahalı. Şimdi biz arsasını ve alt yapısını yapmak şartıyla bu vatandaşlarımızın yanında olacağız, bir dernek emekliler derneği kendi üyelerine konut yardımı yapıyor, ucuz konut veriyor, Elazığ Belediyesi veremez mi? diyorlar veremezsin. Bir sendika kendi üyelerine ucuz konut veriyor, ben belediye olarak veremez miyim? Belediye iki şey yapamaz. Adam asamaz, para basamaz ev de verir, her türlü yardım da eder. Geleceğiz ve yapacağız” diye ifade etti.