Yerel seçimin hareketliliği sokaklara yansımaya başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden Elazığ Belediye Başkan Adayı olmak isteyen Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, başvurusunu yaptı.

YALIN: HOCAMIZIN VE DİĞER TÜM ADAYLARIMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ

MHP Binası önünde toplanan kalabalığa ilk olarak İl Başkan Yardımcısı Ethem Yalın, “Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetimi olarak biz 31 Mart tarihinde Allah’ın izniyle şanlı bir zaferle Üç Hilali Elazığ Belediyesi’ne, ilçe belediyelerine, belde belediyelerine asmaya ant içtik. Bu kutlu yolda Sayın Hocamızın ve diğer tüm adaylarımızın sonuna kadar yanındayız” ifadelerini kullandı.

ÇOBAN: HER BİR KARDEŞİMİ BAŞIMIN ÜZERİNDE TAŞIMAK İSTEDİM

Ardından, kendisini bekleyenlere hitap eden HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, “Şimdi daha diri, daha bir 10 yıllık yolu önümde görerek, geleceğe daha bir güvenle bakarak ve sizinle yürüyecek çok güzel günlerin olduğunu hayal ederek burada sizinle tokalaşarak geldim. Birçok kişiye dokunmak istedim. Buradaki her bir arkadaşımın ellerini sıkmak, yüreğime kendim basmak istedim. Her bir annemizin elini öpmek istedim. Her bir kardeşimi başımın üzerinde taşımak istedim. Bize bir mesaj ile bizi yalnız bırakmayın diyerek attığımız bir mesaj ile koşarak buraya gelen her bir hemşerimizin hakikatten de böyle karşıdan burada gelene kadar derler ya ‘cebimde taşımak istedim’. Sağ olun, var olun. Hoş geldiniz Gakkoşlar” şeklinde konuştu.

ÇOBAN: BİR ADIM DAHA YAKLAŞMIŞ OLUYORUZ

Çoban, “Bizim kafamızın içerisinde bir Elazığ var. Yoksulluğun, yokluğun, işsizliğin, umutsuluğu olmayan bir kent hayal ederek yıla düştük. Hep onu düşleyerek ileriye doğru geldik. Allah’a şükürler olsun, geldiğimiz noktada sizlerle buluştuk. Biz bu yola çıkarken bizim gözümüzde bir Elazığ vardı. Bizim gözümüzdeki Elazığ tarımıyla, hayvancılığıyla, üretimiyle, ticaretiyle, bölgenin merkezi olasını arzuladığımız bir Elazığ’dı. Allah’a şükürler olsun ki bu kızıl elmamız yüreğimizde. Bizim gözümüzdeki Elazığ kaynaklarını ekonomiye kazandırmış, işsizlik problemi olmayan, üretimiyle yarattığı katma değerlerle Türkiye’nin marka kentleri olmuş bir Elazığ’dır. Kafamızdaki, beynimizdeki ve gözümüzdeki Elazığ. Allah’a şükürler olsun ki bunu gerçekleştirmek için bir adım daha atmış ve bir adım daha yaklaşmış oluyoruz” dedi.

ÇOBAN: BU YOLCULUKTA BUNDAN SONRA YALNIZ BIRAKMAYIN

Şehri, ekonomisinden başlayıp her yönüyle ayağa kaldırmayı hedeflediğini belirten Çoban, “Allah şanlı bir zaferle bize yardım ederse; o koltuğa oturduğumuzda şunu yapmayacağım; benim çocuğumu işe al derseniz almam. Ama benim çocuğum senin yanında dursun, bu şehrin emrindedir gelsin bu şehire yardım etsin, bu şehrin önünde elinden geleni yapsın derseniz sizin gençleriniz bizim başımızın tacıdır. Bu şehrin bir kültürden liği var, bu şehrin kadınları elbette ki o kültürel derinlikten etkilenerek çok da siyasetin içerisinde aktif rol almıyorlar. Ama sağ olsunlar, eşime gidince siz ailenizle geldiniz, eşinizle geldiniz kapımızı çaldınız diyerek hepsi yüreğini açtılar. Lütfen bu yolculukta bundan sonra yalnız bırakmayın. Lütfen bu yolculukta bundan sonra bayanlar için söylüyorum; eşimi yalnız bırakmayın. Çünkü biz bu şehrin geleceğinde yüreklerinizde bir sızı olarak kalmak istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Çoban, açıklamasının ardından MHP Binasına geçerek, aday adaylığı başvuru dosyasını Merkez İlçe Başkanı Onur Köseli’ye teslim etti.