MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, seçim çalışmaları kapsamında Akpınar Mahallesi sakinleri ile buluştu.

ÇOBAN: HAZIRLIK YAPTIĞIMIZ DURUM TAM OLARAK BÖYLEDİR

Düzenlenen kahvehane toplantısında mahalle sakinlerine seslenen Prof. Dr. Bilal Çoban, “Tam bağımsız Türkiye olmanın bir tek yolu varr. Bağımsız olacaksınız ekonomik bağımsızlığınızı önce halletmeniz lazım. Bu kişi olarak da böyledir, aile olarak da böyledir, şehir olarak da böyledir, ülke olarak da böyledir, toplum olarak da. Ekonomik bağımsızlığını toplumlar tek başına mücadele edebilecek durumdadır. Onun haricinde emperyalizm onu beş dakikalık eder. Şimdi bizimde zaten beka olarak bir taraftan ifade edilen bir taraftan emperyalizmle mücadele olarak öyle veya böyle anlatılan süreç tamamen bununla ilgili. Çünkü emperyalizm bizi kuşatmıştır, tam bağımsız bir ülke olmak için mücadele verirken dolayısıyla bu gördüğümüz siyaset çekişmeleri aşağı yukarı çıkmakta. Ama bunun doğru tarafı şudur; soğan üretmeden, patates üretmeden, kendi ayağının üzerinde duramadan kendi etini kendin tarım hayvancılık sistemini, kendi üretimini, dengeni kuramadan Vallaha bağımsız olmanız zor. Dolayısıyla bizimde uzun zamandır hazırlık yaptığımız durum tam olarak böyledir” ifadelerini kullandı.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın bir başka durağı Kırklar Mahallesi oldu. Bilal Çoban, mahalle sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı.

ÇOBAN: BU DA BİZİM SEÇİMİ KAYBETMEMİZDEN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR

Prof. Dr. Bilal Çoban, “Alt yapı hizmetleri pahalı, dolayısıyla evler pahalı. Bizde belediye olarak elimizden geldiğince sıfır arsa maliyeti ve alt yapısıyla birlikte en ucuz şekilde konut vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız. Bin, bin, bin, bin, beş bin konut, beş etap, gerekirse altı bin, yedi bin, sekiz bin, dokuz bin… Bunu yaparız. Adam asmayız, para basmayız ama konut veririz. Ne var bunda? Bunda bir şey yok. 20 bin kişinin istihdamıyla ilgili dedim ki bundan sonra üretime geçmek zorundayız. Belediyeler üretime tam olarak endeksli olacak, yol alacaklar. Üretim modeli 36 tane konu konuştuk, buna kayısı ile ilgili verdiğinde biz de belediyeler kayısı entegre tesisi kurar mı? kurar. Adam asmaz, para basmaz ama kayısı fabrikası kurar. Su fabrikası kuracağım diyorlar ‘kurar mısınız?’ siz iye bugüne kadar kurmadınız? Bakın musluklardan akan suyu içemiyoruz. O illerin hangisine baksanız kendi musluklarından su içtikleri halde endi su fabrikalarını kurmuş ve gelmiş bir de su satıyorlar. Biz niye burada kuramayalım? Alt yapıyı Allah nasip ederse en büyük parayı alt yapıya yatıracağız. Bunu anlatırken de size bir mesaj atmıştım; demiş tim ki alt yapı yağmurlama suyu, içme suyu ve kanalizasyon aynı anda yapılacak. Bir kere gireceğiz, yüz yıllık bu işi bir kerede bitireceğiz. Şimdi bu hep ötelenen bir meseledir. Anlatırken de dedim ki bu belediye başkanları için çok riskli bir konudur. Parayı aşağıya gömdüğün zaman seçim kaybetme ihtimalin vardır, ama astesli borularda vatandaşımızın hayatını kaybetme ihtimali daha yüksektir. Bu da bizim seçimi kaybetmemizden daha önemli değildir” şeklinde konuştu.

KURUM  ZİYARETLERİ

Öte yandan MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban ve MHP İl Başkanı Semih Işıkver, çağrı merkezini ziyaret etti.

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın seçim çalışmalarının bir başka durağı Organize sanayi bölgesinde hizmet veren işletmeler oldu.

Bilal Çoban, Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren çuval, kereste, mobilya ve tekstil işletmelerini sırasıyla ziyaret etti.

Prof. Dr. Bilal Çoban’a MHP İl Başkanı Semih Işıkver’de eşlik ederken, işletmeler hakkında detaylı bilgi aldılar.

HABER: SITKI TAŞEL