Elazığ Sağlık Müdürlüğü tarafından "Serviks Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında toplum tabanlı taramaları yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak üzere Elazığ’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Elazığ Sağlık Müdürlüğü tarafından, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Kanser Birimi tarafından “Çocuklar Annesiz Kalmasın” sloganı ile düzenlenen etkinliklere İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, idareciler ve çalışanlar katıldı.

POLAT: TÜM ÜLKELERCE ÖNLENEBİLİR TEDBİRLER ALINMAKTADIR

22 Ocak Salı günü idareci ve çalışanlar ile birlikte Elazığ’ın Yazıkonak beldesinde düzenlenen etkinliğe katılan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, “Serviks Kanseri Farkındalık Ayı” ile ilgili bir açıklama yaptı. Doç. Dr. Polat açıklamasında, “Kadın kanserleri arasında önemli bir orana sahip olan serviks kanseri (rahim ağzı ) dünya çapında bir sorun olup, tüm ülkelerce önlenebilir tedbirler alınmaktadır. Dünya ölçeğinde 45 yaş altı kadınlarda en sık görülen 2. kanser türü olup, meme ve akciğer kanserinden sonra kanserden ölümlerin 3. sırasında yer almaktadır. Tarama programları, serviks kanserinin azalmasında önemli bir etkiye sahip olmasına rağmen hala kadınlar serviks kanseri nedeniyle hayatını kaybetmektedir” dedi.

POLAT: ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

“Çocuklar Annesiz Kalmasın” sloganıyla kalıcı bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Doç. Dr. Polat, “Bu amaçlar doğrultusunda Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Elazığ Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 80 kişilik bir gruba serviks kanserinde erken teşhis ve tarama yöntemleri konusunda eğitim verilmiştir. Ayrıca daha çok vatandaşımızla iletişim kurmak üzere ilimizdeki yazılı ve görsel medya organları etkin kullanılmaktadır. Gerçekleştirilen ve planlan televizyon programlarımız devam etmektedir. Bu gün de Yazıkonak beldemizde müdürlüğümüze ait Mobil Kanser Tarama Aracı ile çeşitli bilgilendirme ve ücretsiz taramalar yapılacaktır. Aracımız ocak ayı boyunca burada hizmet verecektir. Müdürlüğümüze bağlı “Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Aile Sağlık Merkezlerinde Serviks, Meme ve Kolon kanserlerinde erken teşhis amacıyla halkımıza ücretsiz olarak hizmet verilmektedir. 30-65 yaş arasındaki tüm kadınlarımızı Serviks Kanseri taraması yaptırmak üzere KETEM'e veya Aile Sağlığı Merkezlerimize bekliyoruz. Unutmayın! Kanserde Erken Teşhis hayat kurtarır" dedi.

HABER: KEVSER ÖZ