Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan “Nesiller Buluşuyor” projesi, Elazığ’da da dünya Yaşlılar ve Dünya çocuklar gününde Gazi Huzurevi’nde düzenlenen programla başladı.

Elazığ çocuk hakları ile okul destek proje koordinatörleri tarafından her iki günün anlamına özgü olarak Gazi Huzurevi’nde düzenlenen programla 50 çocuk, 10 huzurevi sakiniyle bir araya geldi.

Nesiller Buluşuyor projesi ile Gazi Huzurevi sakinleri ile bir araya gelen çocuklar, boççe, satranç oynayarak canlı müzikle keyifli anlar geçirdi.

BOZKURT: ÇOCUKLARIMIZIN BÜYÜKLERİYLE BİRLİKTE BÜYÜMESİNİ ÖNEMSİYORUZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Selahattin Bozkurt, “Çocukların oyunlar büyümesini önemsiyoruz. Çocuklarımızın büyükleriyle birlikte büyümesini önemsiyoruz. Çünkü kuruluşlarımızda kalan çocuklar bildiğiniz gibi koruma ve bakım tedbiri altındalar. Bir kısmı ebeveynlerinden uzaklar. Yaşlılarımızda aynı şekilde torunlarından uzaklar. Bu projeyle, bu çalışmayla yaşlılarımızı ve çocuklarımızı bir araya getirerek bunu sağlayacağız ve önümüzdeki dönemlerde de bu etkinliklerimiz hızlanarak devam edecek inşallah” ifadelerini kullandı.

CAN: 50 TANE ÇOCUĞUMUZLA BİRLİKTE BU PROJEMİZİ BAŞLATTIK

Proje koordinatörü Ahmet Can, “Şu anda dezavantajlı kesim olan 50 tane çocuğumuzla birlikte bu projemizi başlattık. Çocuklarımızın okula devamları, okul sonrası etkinlikler kapsamında projemiz devam ediyor. Yine mülteci çocuklarımızla, bizim çocuklarımızın buluşturulması, sosyalleşmesi anlamda sosyal projemiz devam ediyor. Ekranla değil, akranla büyüsün çocuklar kampanyamız devam ediyor. Bu kapsamda etkinliklerimiz üst düzeyde devam etmektedir. Bugün de dünya 1 Ekim Dünya Yaşlılar ve Dünya Çocuklar günü münasebetiyle nesiller buluşuyor kampanyası doğrultusunda Huzurevimizde yaşlılarımızla çocuklarımızı buluşturduk. Bu projemizde Kızılay Kadın Kollarıyla birlikte düzenledik. Şu anda kendileri de buradalar. Kendilerine de projelerimize ve bundan sonraki etkinliklerimizle de bizlerle birlikte olacaklar. Bundan dolayı, katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.