Elazığ Özel Okullar Platformu adına açıklamalarda bulunan Oya Düşmez, risk haritasında sarı renkte olan Elazığ’ı maviye döndürmek için elimizden geleni yapmalıyız diyerek vatandaşları uyardı.

DÜŞMEZ: HEP BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Hepimizin üzerindeki sorumluluk eğitim anlamında bir kat daha fazla diyen Düşmez, “Dünyada birçok ülkenin ekonomisinde sıkıntılar olmuş başta eğitim, sağlık, turizm olmak üzere birçok sektörler ciddi sıkıntıya düşmüştür. Ülkemizde de bildiğiniz üzere 2 Mart 2021 tarihinden itibaren yeniden normalleşme sürecine geçilmiştir. Yani yüz bin kişide görülen vaka sayısına göre ülkemiz çeşitli renk kodlarına ayrılmış Elazığ ise sarı renk kodu ile orta riskli konuma gelmiştir. Şehrin hem ekonomik arterleri ve özelikle de çok önemsediğimiz gelecek nesillerimizin eğitim süreci bu renk kodu ile normal seyrine dönmeye çalışacaktır. Henüz her şey yeni başlıyor hepimizin üzerindeki sorumluluk artık eğitim anlamında bir kat daha fazla. Şehrimizin rengi mavi olana kadar hep birlikte çalışmalıyız. Buna uyum sağlayacak en önemli gayretimiz ise tedbirlere uymaktır. İlimizde faaliyet gösteren 18 özel okul adına ifade etmek istiyorum ki ilimizde ki özel okulları ve devlet okulları her yerden her şehirden daha güvenlidir” dedi.

DÜŞMEZ: ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN SARIDAN MAVİYE DÖNÜŞ KURALLARINA LÜTFEN UYALIM

Düşmez, “Çocuklarımızın eğitimine ara verilmemesi gerekir. İlçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde hiçbir çocuğumuzun eğitiminden ayrı kalmasını istemiyoruz. Hep birlikte bu konuya kendimizi addetmiş durumdayız. Biliyoruz ki öğretmenini koridorda seyreden bir çocuk o an bile eğitimini alıyor. Sabah kalkıp okula heyecan ile başlayan yüzbinlerce çocuğumuzu bu heyecandan mahrum etmeyelim ve unutturmayalım maske mesela temizlik. Her yerde marketlerde alışveriş merkezlerinde toplu taşıma araçlarında her an bir birimizi uyarmaktan çekinmeyelim. Bizim amacımız maviye dönmek. Eğer dikkat etmezsek tekrar bir üst seviye turuncuya çıkar ve her şey daha kötü olabilir. Saygı değer anne babalar çocuğumuz eğitime devam etsin diye sevgili öğrencilerimiz arkadaşlarınız ile birlikte yüz yüze eğitim alabilesiniz diye esnaf hemşerilerimiz hafta sonu kapanma olmasın ekonomi düzgün dönsün diye tekrar vurgulamak istiyoruz çocuklarımızın geleceği için sarıdan maviye dönüş kurallarına lütfen uyalım” diye kaydetti.