Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve eşi Nebahat Yanılmaz, yetim çocuklarla birlikte Sivrice Hazar Gölü Sosyal Tesislerinde piknik yaptı.

Farklı yaş grubundaki çocukların moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla düzenlenen pikniğe, İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç da katıldı.

Yeşilin ve temiz havanın keyfini çıkaran çocuklar, gönüllerince eğlendikleri organizasyonda başkan amcalarıyla birlikte önce piknik yapıp sonra da voleybol maçı oynadı.

Kendi elleriyle çocuklara pamuklu şeker ikramında bulunan Nebahat Yanılmaz ise, birebir ilgilendiği çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirip oyunlar oynadı.

Daha sonra çocuklarla birlikte çimlerde bağdaş kurarak oturan Başkan Yanılmaz, miniklerin okuduğu “Hz. Âdem bizim babamız” ilahisine Nebahat Hanım’la birlikte eşlik ederek onların duygularına ortak oldu.

"Geleceğimizin teminatı olan çocukların değer görmesi toplumumuzun yarınları için de önemlidir”

Misafir olarak katıldığı piknikte konuşan İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, “Geleceğimizin teminatı olan çocukların, her anlamda düşünülmesi ve değer görmesi, sadece onların geleceği için değil toplumumuzun yarınları için de önemlidir” dedi. Bu bağlamda Başkan Yanılmaz’a ve eşi Nebahat Hanım’a gösterdikleri ilgi ve alaka dolayısıyla İHH ailesi olarak teşekkür eden Kılıç, kendilerinin de çocuklar için birçok çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Mutlulukları gözlerine yansıyan çocuklar ise çok güzel bir gün geçirdiklerini ve kendileriyle yakından ilgilenen başkan amcalarına teşekkür ettiklerini söylediler.

 “Çocuklar önceliğimiz”

Her fırsatta çocukların istisnasız olarak öncelikleri arasında olduklarını ve onlarla sık sık bir araya gelmeye çabaladıklarını belirten Başkan Yanılmaz, konuşmasına yetim çocuklar için söylenen bir hadis-i şerifi hatırlatarak başladı.

“Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır” Hadis-i Şerif’inden hareketle bütün dünya çocuklarına merhamet ve şefkat gösterilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Yanılmaz, onların yarınlara daha sağlam adımlarla ilerleyebilmesi için toplumun daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Piknik sonrası çocuklara günün hatırasına uygun çeşitli hediyeler takdim eden Başkan Yanılmaz, daha sonra onlarla kendilerini evlerine ulaştırması için tahsis edilen otobüse kadar uğurlayarak vedalaştı.