Uzun yaz tatillerinde çocukların nasıl verimli vakit geçireceği ebeveynler için önemli bir sorun oluşturur. Önlerinde uzanan uzun haftalar boyunca çocuklara nasıl hem eğlenceli hem de eğitici vakit geçirteceklerini bilemeyebilirler.

Bu dönemde gayri resmi öğrenme çocukların zihnini aktif tutarak sonbaharda açılacak okulda fayda sağlayabilir. Çocukları eğlendirmek ve aynı zamanda yeni akademik yıla hazırlamak bazı aktivitelerle aslında mümkün.

Çocukların Aktif Olması Sağlanabilir

Çocukları ve ebeveynleri- zinde ve sağlıklı tutmak için birçok yöntem var. Hem içeride hem de dışarıda yapılabilecek eğlenceli yeni fiziksel oyunlar ve aktiviteler denenebilir. Çocuk için uygun olabilecek bir spor seçilebilir. Yüzme, basketbol, voleybol gibi etkinlikler çocukla birlikte yapıldığında hem çocuğun hem de ebeveynlerin iyi hissetmelerini sağlar. Çocuklar aktif olmayı ailelerinden öğrenir, bunun için söylemek değil birlikte hareket etmek çok daha iyi bir örnek olacaktır.

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırılabilir

Zevk için okumak, çocuğun gelişiminin önemli bir parçasıdır. Çocuk edebiyatı dünyasına siz de çocuklarınızla birlikte katılmak için bu fırsatı değerlendirmelisiniz. Anne babanın kitap okumadığı bir ortamda çocuğun kitap okuma alışkanlığı edinmesi pek kolay değildir. Siz de çocuğunuzla birlikte kitap okumalı, hikaye anlatımlı videolar ve animasyonlar izleyebilirsiniz. Sinema ve tiyatroya gidilebilir, evde çocuğunuzla birlikte film izlemek için yeterli zaman ayırabilirsiniz.

Bilimsel Aktivitelerde Bulunulabilir

Tatilde bilimsel deneyimler yaşanabilir, tatil bilimi eğlenceli, heyecan verici ve ilgi çekici olmalıdır. Çocuklar için uygun deneyler bulunup, birlikte yapılabilir. Basit hobiler, araştırmalar yapılıp uygulanabilir. Origami, resim, mum yapımı gibi. Eğlenceli, heyecan verici ve ilgi çekici aktiviteler bulunarak, çocukla eğlenceli ve bilgilendirici vakit geçirilebilir.

Evde Sıkılmayı Önleyecek Yöntemler Bulunabilir

Tabii ki, bazı günlerde kendinizi evde sıkışmış bulacaksınız, ancak bu kimsenin sıkılmak zorunda olduğu anlamına gelmiyor. Çocuklarınızla en sevdiğiniz oyunu veya hikayeyi paylaşabilir, film izleyebilirsiniz. Patlamış mısırınızı alıp çocuğunuzla birlikte ayağınızı uzatıp izleyebilirsiniz.

Yemek pişirebilirsiniz. Çocuklarla bir tarif seçin, malzemeler için alışverişe gidin ve birlikte yemekten zevk alabileceğiniz bir şeyler pişirin. Çocuğunuzun yaşına ve ilgisine bağlı olarak, bu basit bir pandispanyadan mantarlı makarnaya kadar her şey olabilir! Bulmacalar, oyunlar ve kitaplar her zaman eğlenceli olmaya devam edecektir.

Açık Havada Bahçe Ve Park Değerlendirilebilir

Güneşli günler, piknik ve top oyunları gibi basit aktiviteler için mükemmeldir. Bu, arka bahçeniz ya da evinize yakın bir park olabilir. Çadırınız varsa, bahçede çocuklar için bir gece kamp gezisi düzenleyebilirsiniz! Rüzgarlı bir günde uçurtma uçurabilirsiniz.

Unutmayın, her günün her dakikasını doldurmak zorunda değilsiniz. Çocuğunuzun hayal gücünü ve bağımsızlığını teşvik edin, onlara odalarında ya da bahçede yalnız başına oynamalarına da fırsat verin.