Elazığ'da yaşayan Dabakoğlu ailesi görme engelli çocukları için müzisyen oldu.

Ablası da müzik öğretmeni olan Mehmet Dabakoğlu, kazandığı Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarından Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuarına geçiş yapmak istiyor.

Müzik kurslarından arta kalan zamanları evlerinde oluşturdukları köşede enstrüman çalarak geçiren aile, Elazığ Belediyesi Konservatuvarı Türk Müziği Korosu'nda da sahne alıyor.

DABAKOĞLU: MÜZİK YAŞAMIMIZIN TA KENDİSİ OLDU

Yaşar Dabakoğlu, “24 yıl önce doğuştan görme engelli dünyaya gelen oğulları Mehmet'in karanlık dünyasını aydınlatmak, onu topluma kazandırmak için farklı arayışlara girdik. Mehmet'in 4 yaşındayken müzik dinlediği sırada ritim tuttuğunu fark ettik. Bana anne bile diyemiyor, hiç konuşmuyordu. Eşimle beraber Mehmet ile yakından ilgilendik. Umudumu yitirmeden oğlumun bir gün başaracağına hep inandım. Bunun için dua ettim. Evlatlarını hayata bağlamak için tüm yolları denediklerini, tepki alamadıklarında başka yöntemler denemeye devam ettik” dedi.

DABAKOĞLU: KENDİMİZİ MÜZİKLE DAHA İYİ HİSSEDİYORUZ

Dabakoğlu, "Bu bize de çok iyi geldi. Kendimizi müzikle daha iyi hissediyoruz. Bu seviyeye gelmek için çok emek verdik. Müzik yaşamımızın bir parçası değil, ta kendisi oldu. Oğlumuzun bu ilgisini fark etmeseydik, Mehmet şu anda koltukta duran minderden farklı olmayacaktı ama şimdi sohbet ediyor, ihtiyaçlarını belirtiyor. Bu bizim için büyük bir mutluluk” diye kaydetti.

DABAKOĞLU: OĞLUMA DESTEK OLMAK İÇİN 50 YAŞINDA MÜZİĞE BAŞLADIM

Baba Yaşar Dabakoğlu ise,” Müzik sayesinde görme engelli çocuklarını kazandıklarını söyledi. Ailece nerede müzik varsa oradayız. Mehmet müziğe başladıktan sonra hayatı çok değişti. Önceden hiç konuşmuyordu, yanına bile yaklaşamıyorduk. Ama şimdi hem açıldı hem de müzikte çok iyi bir yere geldi. Mehmet sayesinde biz de müziğin içinde kendimizi bulduk. Oğluma destek olmak için 50 yaşında müziğe başladım. İyi ki de başlamışım." diye konuştu.

DABAKOĞLU: İLİMİZDE MÜZİK AİLESİ HALİNE GELDİLER

Elazığ Belediyesi Konservatuvarında koro şefi Naci Sönmez, “ Dabakoğlu ailesiyle 6 yıldır bir aradayız. Aile fertlerinin müzikte iyi bir aşamaya geldiğini aktardı. İlimizde müzik ailesi haline geldiler. Yaptıkları çalışmalarla büyük bir örnekler. Mehmet'in kulağının çok güçlü olduğunu, müzikte hep bir adım ileriye gittiğini, bunun süreceğini” düşündüklerini kaydetti.