Çocuklarla Bayramlaşma Programı Düzenlendi

Elazığ Gençlik Merkezi ev sahipliğinde, Senet Öğrenci Topluluğu, Fecir Derneği ve Goncalar Solmasın Derneği iş birliği ile Suriyeli muhacir çocuklarla bayramlaşma programı düzenlendi.

Çocuklarla Bayramlaşma Programı Düzenlendi

Elazığ Gençlik Merkezi ev sahipliğinde Suriyeli muhacir çocuklarla Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Program; Senet Öğrenci Topluluğu, Fecir Derneği ve Goncalar Solmasın derneği iş birliği ile gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda Suriyeli çocuklar bayramlaşma programının akabinde çeşitli faaliyetler yaparak gönüllerince eğlendiler.

KAYAOĞLU: HOŞGÖRÜNÜN BİRLİKTE YAŞATILMASINI HEDEFLEYEREK BİR ARAYA GELDİK

Fecir Derneği Başkanı İbrahim Kayaoğlu, “Bugün gerçekten özel bir gün. Senet öğrenci topluluğu, senet dayanışması sonucunda bir araya gelen muhacir kardeşlerimizle bir bayramlaşma programını yapmış bulunmaktayız. Özellikle ülkemizde bulunan ve çoğu yetim ve öksüz olan çocuklarımızın bir bayram programında bir araya gelerek o acılarını dindirmenin hesabını yaparak bir araya geldik. Bu programda kardeşliğin, sevginin, hoşgörünün birlikte yaşatılmasını hedefleyerek bir araya geldik. Biz kardeşliğimizi her platformda yaşattığımız gibi bugünde aynı duygu ve düşüncelerle bir araya gelmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

ORMANOĞLU: BEN ÇOK DUYGULANDIM

Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu, “Dünya goncaları solmasın diyoruz. Bugün farklı bir bayram yaşıyoruz. Bugün bu kardeşlerimizle biz ensar muhacir kardeşliğini bilen toplumuz. Bu ümmetin insanıyız. Bu sevinçler paylaştıkça büyür, üzüntüler paylaştıkça küçülür. Dünyada en güzel şey; çocukların yüreğine dokunmaktır. Bugün çocuklar gelmiş. Onlarla etkinlik yapıyoruz, onlarla zaman geçiriyoruz. Ben çok duygulandım, çok etkilendim ama mutluyum. Çocuklar mutlu olduğu zaman dünya mutlu olacak. İnşallah bu çocuklarımız bir gün yine kendi evlerinde kendi memleketlerinde bayram kutlarlar. İnşallah Allah bu mazlumların sesini duyar” şeklinde konuştu.

SİS: BU ÇOCUKLARLA AYRIMIZ GAYRIMIZ KESİNLİKLE OLAMAZ

Gençlik Merkezi Müdürü Serkan Sis de, “Muhacir kardeşlerimizin bayramını kutluyoruz. Güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu tür organizasyonların kardeşlik bağını, bayram sevincini daha güzel anlama hareketine inancımız tam. İnşallah bu tür etkinlikleri sadece bayramla sınırlı kalmadan her günümüzü bayram tadında yaşayarak gençlerimize, çocuklarımıza bu hissi yaşatıp bu güzelliği bu sevgiyi vermek adına burada bulunan muhacir kardeşlerimize, muhacir çocuklarımıza inşallah bunu yansıtacağız. Sonuçta hepimiz burada İslam dinine mensup kardeşleriz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çocuklarla ayrımız gayrımız kesinlikle olamaz. Onları kendi çocuklarımız gibi seviyoruz. Eğitimlerinde kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Önemli bir konu” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137