Çopur, Yeniden Başkan Seçildi

AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen kongrede mevcut Başkan Gülersem Çopur, güven tazeledi.

Çopur, Yeniden Başkan Seçildi

AK Parti Kadın Kolları’nın 5. Olağan kongresi yoğun katılımla yapıldı.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Ak parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İlçe belde belediye başkanları, teşkilat üyeleri ve partililer katıldı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur, partilerinde kongrelerin şölen ve birlik içerisinde geçtiğini belirterek; kongrelerle yenilendiklerini söyledi.

“HİZMETTE YORGUNLUK, YILGINLIK NEDİR BİLMEDİK”

Çopur yaptığı konuşmada, “Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet anlayışından asla vazgeçmedik. Milletimize hizmette yorgunluk, yılgınlık nedir bilmedik. Gece gündüz samimi ve beklentisiz olarak sadece Allah rızası için çaba gösterdik. Tarih boyunca İstiklal mücadelelerinde de daima ön safta yer alan kadınlarımız kimi zaman devletin kuruluşunda kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev alan kahraman kadınlarımız 15 Temmuz’da tarih yazdı. AK Parti kadınlarımızın toplumsal hayatta sosyal ve siyasal hayatta yer alması için gerekli yasal düzenlemeler yapmış ve tüm engelleri ortadan kaldırmıştır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı; AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yaptıkları konuşmalarda, partilerinin bugüne kadar gerçekleştirdiği tüm hizmetlerde kadınların verdiği destek ve gücün etkisi olduğunu söylediler.

“AK PARTİ KADIN KOLLARIMIZ, TEŞKİLATLARIMIZIN BÜTÜN KADEMLERİNE GÜÇ VERMEKTEDİRLER”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yaptığı açıklamada, “Kadın ne kadar sağlamsa aile o kadar sağlamdır. Aile ne kadar sağlamasa toplum o kadar sağlamdır. Toplum sağlamsa ülke ayaktadır. İçeriden ve dışarıdan verilen bütün mücadelelere karşı ülke kendini savunur. AK Parti Kadın Kollarımız yapmış oldukları çalışmalarla teşkilatlarımızın bütün kademlerine güç vermektedirler. Onların çalışmaları, onların yapmış oldukları hareketler aynı zamanda bizlere yaptığımız çalışmalara güç vermektedir. Biz de Elazığ Belediyesi olarak 2014 yılından bugüne kadar kadınlarla ilgili birçok çalışmalara imza attık.”

“YÜK OLAN DEĞİL YÜK ALAN KADROLAR OLARAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı yaptığı açıklamada, “Biz biliyoruz ki AK Parti siyasi hareketinin neferleri olarak bugün sadece Türkiye’de değil dünyada mazlum olan her bir insanın feraha kavuşması için bulunduğu o kötü ortamdan refaha erişmesi için mücadele eden bir dünya lideri var. Bu dünya lideri genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sizlerle birlikte yük olan değil yük alan kadrolar olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“ÖZVERİLİ, GAYRETLİ ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYANDIR”

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk yaptığı konuşmada, “Ben inanıyorum ki kadın kolları gençlik teşkilatımız ve hanımefendilerin partimize büyük sadakatları var. Büyük çalışmaları var. Ben 2001’den beri teşkilatta bulunan bir kardeşiniz, milletvekili olarak genel seçimlerde, mali seçimlerde kadınlarımızla, hanımefendilerle bire bir çalıştık. Onların özverili, gayretli çalışması takdire şayandır. Son 1 Kasım seçimlerinde, referandum seçimlerinde, daha sonra referandumda da hakikaten kadınlarımızın çok büyük gayreti, çalışmaları oldu. Ben onları o zaman tebrik etmiştim; tekrar tebrik ediyorum. Onlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“AK PARTİYİ İKTİDARDA TUTAN 2 ŞEY, KALKINMA VE DEMOKRATİKLEŞMEDİR”

AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar yaptığı açıklamada, “AK Parti siyasi hareket olarak siyasi tarihi en doğru okuyan ve bu okuma doğrultusunda siyaset projesini geliştirip siyasete gelen bir parti. AK Partiyi iktidarda tutan temel espriye baktığınızda bu siyasi tarihi doğru okumasından dolayı 2 şey görürsünüz. Biri kalkınmadır biri demokratikleşmedir” diye konuştu.

“AK PARTİNİN HER SEÇİMİ AYNI ZAMANDA İKBAL, İSTİKBAL VE İSTİKLAL MÜCADELESİDİR”

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise konuşmasında, “Bu ülkede geçmişe dönüp baktığınızda ne zaman istikbal ve istiklal mücadelesi olmuşsa o gün gerçekten hanımefendiler hep ön planda olmuştur. Bu Kurtuluş savaşında böyle olmuştur, Çanakkale’de böyle olmuştur, 15 Temmuz’da böyle olmuştur, AK Parti’nin 11 seçiminde de aynı şekilde olmuştur. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisinin her seçimi aynı zamanda ikbal, istikbal ve istiklal mücadelesidir” ifadelerini kullandı.

“HİÇ BİR ZAMAN KADIN KOLLARINI DİĞER KADEMELERDEN AYIRMADIK”

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de yaptığı konuşmada, “Bizim köklü medeniyetimizde kadına vermiş olduğumuz değeri AK Partimiz hiçbir zaman unutmadı. Kurulduğu günden bugüne kadar bünyesinde her zaman bünyesinde kadını barındıran, kadına her türlü sosyal hakkı ve siyasal manada değer veren partidir. AK Partiyi diğer partilerden ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi de kadınına ve gençliğine vermiş olduğu bu önemli değerdir. Bizde kadın kolları geleceğe ilişkin umudumuz, bugünkü coşkumuz, yarını inşa edecek olan kişilerdir. Hiç bir zaman kadın kollarını diğer kademelerden ayırmadık. Bundan sonra da ayırmayacağız” dedi.

“TEŞKİLATIMIZ EN BÜYÜK, ETKİN VE DİSİPLİNLİ KADIN ÖRGÜTÜ OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİPTİR”

Kongreye katılan Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hayrunnisa Avcı da, AK Parti’nin milletin kendi ihtiyaç ve taleplerinden doğduğunu ifade ederek, her alanda çok önemli hizmetlere imza attığını söyledi.

Avcı yaptığı açıklamada, “Dünya 5’ten büyüktür diyen Cumhurbaşkanımız dünya milletlerinin vicdanını harekete geçiren ses oldu. Tüm bu zorlu süreçlerde kadim medeniyet birikiminden kopmadan toplumsal sorunların çözümüne kadın bakışı katarak yeni ve güçlü Türkiye’nin inşasında etkin olarak çalışan kadın kolları teşkilatımız siyasi hareketimizin asli ve önemli bir unsuru olmuştur. AK Parti Kadın Kolları teşkilatları 4 buçuk milyon üyesiyle dünyanın en büyük, etkin ve disiplinli kadın örgütü olma özelliğine sahiptir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen kongrede, mevcut Başkan Gülersem Çopur güven tazelerken; yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:  Çiğdem Özcan, Hatice Fidan, Nilay Kar Çağrıbay ve Ayşe Cebir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137