Kültürel faaliyetler alanında hizmet veren Çözüm Kültür Derneği, ekonomide yaşanan sıkıntıların ardından günde üç çeşit yemeği 10 liradan satışa sunacak.

DÜZTAŞ: GENÇLER GELİP DERSLERİNİ ÇALIŞIYORLARDI

Düztaş, “Bizim aslında Çözüm Kültür Derneği adında bir derneğimiz vardı. Bu derneğin ilk kuruluş aşamasında biz Elazığ’daki kültürel faaliyetleri arttırırız diye Değirmenli Park civarında kurmuş olduğumuz bir dernekti. Burada 10 binin üzerinde kitap vardı. Gençler gelip derslerini çalışıyorlardı. Etütler oluyordu. Özel ders almak isteyenler orada buluşup yer temini sağlıyorduk. Müzik kursu oluyordu. Bazı yarışmalar, spor aktiviteleri yaptık. O arada pandemi araya girdi. Tabi o sırada bizim maddi yardımlarımız devam ediyordu. Örneğin bir sene 5 kamyon patates soğan ücretiz dağıttık. Tabi bunların tamamını cebimizden yapmamız mümkün olmadığı için bağışçılarımız var. Ama en azından bu bağışçıyla ihtiyaç sahibini doğru bir şekilde karşılaştırmak, doğru bir şekilde iletişim haline getirmek bizim için çok iyi oldu. Bir sene 500 civarında öğrencinin okul kıyafetlerini, kırtasiye malzemelerini yine bir bağışçımız sayesinde geçen yıl sağladık” dedi.

Çözüm Kültür Derneği Başkanı Bülent Seçkin Düztaş, güçlerinin yettiği kadar destekler doğrultusunda uygulamanın devam edeceğini söyledi.

DÜZTAŞ: O GÜNÜ KARŞILAYAN BİRİSİ OLURSA YEMEKLERİ ÜCRETSİZ VERELİM

Düztaş, “Yüksek oranda bir enflasyon var. Ne kadar asgari ücrete %50 oranında zam yapılmış olsa dahi aslında bu enflasyonun yanında bizce eridi. O yüzden insanlar gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar. Biz de bu süreçte nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük. Tabi ki kültürel faaliyetler çok önemli ama en iyisi ikinci sıraya atalım, insanların çoluğuna çocuğuna sağlıklı bir gıda sağlayabileceği bir yer açalım dedik. Bu doğrultuda işin açıkçası 3 bölümlü tabldot şeklindeki bir yemeğin maliyetinin 15-20 TL civarında olduğunu hesapladık. Dedik ki maliyeti 15 TL ye verelim. Gücümüzün yettiği kadar da devam ettirelim. Bunu duyan bazı bağışçılarımız ‘biz de destek olmak isteriz’ dediler. Ben de eğer o günün yemeğine destek olan bir bağışçımız varsa bu yemeği 15 değil de 10 TL’ye, miktar artarsa 5 TL’ye, eğer o günü karşılayan birisi olursa da ücretsiz verelim dedim. Mesela bu gün 3 çeşit yemeğimiz 10 TL. Birkaç gün böyle devam edecek” dedi.

Başkan Düztaş, projede kendilerine destek olanların olduğunu ve katkılarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

DÜZTAŞ: AMACIMIZ HALKIN UCUZ GIDAYA ULAŞMASI

Düztaş, “Biz önce bunu sosyal medyadan paylaşınca çok sayıda tebrik mesajı aldık. Karınca kararınca yardımcı olmak istedik. Mesela ben şimdi adliyeden geliyorum. Bir avukat arkadaşımız ufak bir miktar yardım yaptı. Buna katkılar oldukça bizim de bunu devam ettirme şansımız artacak. Yani özetle herhangi bir kar amacımız yok. Amacımız halkın ucuz gıdaya ulaşması. Yerimiz Özel Hayat Hastanesi’nin yeni yerinin tam karşısında. Çok olumlu tepkiler var. İnşallah gücümüzün yettiği kadar devam edeceğiz” dedi.