Elazığ Fethi Sekin Sağlık uygulama ve araştırma merkezi 2021 – 2022 akademik yıl açılış ve öğretim üyeleri cübbe giyme ve belge taktim töreni gerçekleştirildi.

İl dışından Rektör ve akademisyenlerinde katıldığı programda il yöneticileri de yer aldı.

KELEŞ: HASTANEMİZ BÖLGEDEN ÇOK CİDDİ ANLAMDA HASTA KABULÜ YAPIYOR

Hastaneyi tanıtan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, “100 yataklı ve şu anda bulunduğumuz hastanenin Batı kısmında yer alıyor ve 50 yataklı da tutuklu hükümlü adli psikiyatri hastanemiz mevcut. Adli yükümlü psikiyatri hastanesi Türkiye’de ilk ve tek hastane şu anda. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi sadece Elazığ’a değil, aynı zamanda Tunceli, Bingöl, Muş gibi çevre iller ve bunun dışında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gerçekten çok ciddi anlamda hasta kabulü yapıyor. Şehir hastanemizin akademik kadrosu şu anda emekleme düzeyinde. Arkadaşlarımın temel isteği buradaki akademik kadronun güçlendirilmesidir” ifadelerin kullandı.

ÇETİNKAYA: DİJİTAL EĞİTİM BİLGİ SİSTEMİ KURULDU

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, “Tıp Fakültesi olarak biz öğrencilerimizin bilgiye daha kolay erişimini sağlamak için dijital eğitim bilgi sistemi kuruldu. Bu bilgi sistemine de biz öğrencilerimizin ders notlarını şu anda yüklüyoruz ve öğrencilerimizin erişimine açtık, açmaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

POLAT: 14 TANE HASTANEMİZ MEVCUT

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, “Hastanemiz içerisinde Malatya, Tunceli ve Bingöl’ün de bulunduğu dördüncü sağlık hizmeti içerisinde yer almaktadır. Elazığ bu mevcut bölgeye sağlık hizmeti vermenin yanında aynı zamanda bölge dışına da oldukça nitelikli, kaliteli sağlık hizmeti sunmaktadır. İlimizde içinde bulunduğumuz mekanda bir Fethi Sekin Şehir Hastane’miz, bir Fırat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, altı ilçe devlet hastanemiz, ağız ve diş sağlığı hastanemiz, ruh sağlığı ve hastalıkları hastanemiz, dört tane de özel hastanemiz olmak üzere toplamda 14 tane hastanemiz mevcut” şeklinde konuştu.

GÖKTAŞ: BAŞARININ ALTINDA ASLINDA ÜNİVERSİTELERİMİZİN OLDUĞUNU UNUTMAMAK GEREKİYOR

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Şehir hastaneleri bakanlık aslında bu hastaneleri desteklerken bir taraftan da benim kendi kişisel görüşüm; üniversite hastanelerini de unutmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü eğer o sistem çökecek olursa ki biz bunu hissediyoruz aslında o sistem çökecek olursa onun yansımaları doğal olarak buralara da olacaktır. Ben bu yüzden bunun çok önemli olduğunu söylüyorum. Sağlık Bakanımıza da ben bu konuyu arz ettim. Bu bana göre ben bir nükleer fizikçiyim çok önemli bir konu. Çünkü sağlık sektörü Türkiye’de şu anda bütün dünyayla karşılaştırdığımız zaman çok iyi bir noktaya gelmiş. Tabi bu başarının altında aslında üniversitelerimizin olduğunu unutmamak gerekiyor” diye konuştu.

YILDIZ: BURADA CÜBBE GİYECEK HOCALARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bugün sempozyum vesilesi ile Elazığ’da bulunmaktayız. Aynı zamanda da güzel Elazığ’ımızın, kahraman Şehidimizin adıyla anılan bu şehir hastanesindeki bu törende bulunmaktan mutlu olduğumu, gurur duyduğumuz ifade etmek isterim. Bu vesile ile de sayın rektörümüze bizleri bu törene davet ettikleri için Cevdet Erdöl hocamıza çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda da bu kahraman şehidimizi ve bütün şehitlerimizi de bu vesileyle rahmetle, minnetle anıyorum. Bugün burada cübbe giyecek hocalarımızı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ERDÖL: DİĞER HASTANELERİN DE PEYDERPEY İNŞALLAH MODERNİZE EDİNECEKLERİNİ İFADE ETMEK İSTİYORUM

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “Hastanemizle ilgili ve hastanelerimizle ilgili Türkiye’deki son 20 yıldaki büyük revizyonu, büyük atılımı bizatihi yakinen yaşamış bir kişi olarak elbette ki Elazığ’a yakışan bir güzel hastane içinde bulunduğumuzu, diğer hastanelerin de peyderpey inşallah modernize edineceklerini ifade etmek istiyorum” diye ifade etti.

TORAMAN: KENDİ MODELLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİREBİLECEK BİR KAPASİTEDEYİZ ÇOK ŞÜKÜR

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Yeni modeller; Türkiye kendine has yeni modeller geliştiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık hizmetleri sektörüne verdiği hizmetlerine verdiği önemden destek alarak şehir hastanesi diye Türkiye’ye has bir model gelişti. Biz taraftan özel sektör bir taraftan kamu, sağlık bakanlığı, bir taraftan da üniversite biz kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda kendi modellerimizi gerçekleştirebilecek bir kapasitedeyiz çok şükür. Sağlık bilimleri üniversitemiz de bunun bir başka örneği, başarılı bir örneği” şeklinde ifade etti.

Konuşmaların ardından öğretim üyeleri cübbelerini giydi.